Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ
Πάρτε τα τρακτέρ γιατί θα σας ρημάξουν

Συνεχίζεται η περιοδεία του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ

Κόσμο πρόθυμο να ακούσει και να μάθει για το πώς θα αντιμετωπίσει τα προβλήματά του συναντά στην περιοδεία του στη Θεσσαλία ο επίτιμος Πρόεδρος του ΚΚΕ, Χ. Φλωράκης,που συνεχίζει να μεταφέρει το μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ στα χωριά της Λάρισας, ενώ χτες συνέχισε την περιοδεία του στη Μαγνησία.

Προχτές το βράδυ ο Χ. Φλωράκης επισκέφθηκε τη Χάλκη και τον Πλατύκαμπο,δυο χωριά του κάμπου που ετοιμάζονται για τις αγροτικές κινητοποιήσεις της Πέμπτης, με τους κατοίκους τους αποφασισμένους να αγωνιστούν ενάντια στις πολιτικές υποβάθμισης της αγροτιάς, που επιβάλλουν η ΚΑΠ και η ΓΚΑΤΤ, και να προστατεύσουν την παραγωγή τους.

Γι' αυτό και ο Χ. Φλωράκης τους είπε χαρακτηριστικά, μπαίνοντας στο χωριό: "πάρτε τα τρακτέρ γιατί θα σας ρημάξουνε". Η πρώτη κουβέντα του ήταν για το βαμβάκι, για την τιμή του που θα είναι μικρότερη από πέρσι, για τη λιτότητα που απειλεί τους αγρότες, για την πολιτική συρρίκνωσης της αγροτιάς, που οι κάτοικοι των χωριών αυτών τη ζουν καθημερινά στο "πετσί" τους. Επαλήθευσε έτσι και έναν αγρότη της Χάλκης, που καθώς τον υποδέχτηκε του είπε: "θέλουμε τις αλήθειες που λέτε στη Βουλή να τις ακούσουμε σήμερα εδώ, γιατί μόνο εσείς λέτε την αλήθεια".

Η ενίσχυση του ΚΚΕ, τόνισε ο Χ. Φλωράκης, θα του δώσει τη δυνατότητα να αντιπαλέψει ακόμα πιο αποτελεσματικά αυτές τις πολιτικές, αλλά και η καταψήφιση των δυο μεγάλων κομμάτων θα ανοίξει το δρόμο για αλλαγές, που με την πάλη του λαού μπορεί να οδηγήσουν σε μια καλύτερη κατάσταση.

Προκοπή δεν είδαμε

Αν αυτά που υπόσχονται ισχύουν, ρώτησε τον Χ. Φλωράκη ένας από τους συγκεντρωμένους, για να δώσει την ευκαιρία αποκάλυψης της προεκλογικής απάτης της υποσχεσιολογίας των δυο κομμάτων. "Αν θέλανε να δώσουν, θα τα έδιναν εδώ και καιρό και δε θα θυμούνταν τις εκλογές για να υποσχεθούν, τόνισε ο Χ. Φλωράκης, προσθέτοντας ότι τα δυο κόμματα εναλλάσσονται στην εξουσία, δίνουν συνέχεια υποσχέσεις, "αλλά προκοπή δεν είδαμε".Σε άλλη ερώτηση για το Κυπριακό, απάντησε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ ενός ενιαίου κράτους και κατήγγειλε την πολιτική επιδιαιτησίας των Αμερικανών, ενώ για την ανεργία επισήμανε ότι με τη νέα τεχνολογία μειώνονται οι θέσεις εργασίας, γι' αυτό το ΚΚΕ ζητά μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών για να λυθεί το πρόβλημα.

Σε ερώτηση για το λόγο που η κυβέρνηση προχώρησε σε πρόωρες εκλογές, ο Χ. Φλωράκης τόνισε ότι θα εφαρμοστούν ακόμα σκληρότερα μέτρα, τα οποία αν εφαρμόζονταν νωρίτερα θα "ξεσηκώνονταν και οι πέτρες". Του δόθηκε έτσι η ευκαιρία να τονίσει ξανά, ότι τα κόμματα που συμφωνούν με το Μάαστριχτ δεν είναι διατεθειμένα να πουν ούτε ένα όχι στις αντιλαϊκές επιλογές.

Λίγο αργότερα, στον Πλατύκαμπο, είπαν στον Χ. Φλωράκη ότι καθυστερούν οι αποζημιώσεις για το βαμβάκι. Οι αγρότες, οι εργάτες και όλος ο λαός δεν πρόκειται να πάρουν τίποτα αν δεν αγωνιστούν και δεν παλέψουν γι' αυτό, τους είπε ο πρόεδρος του ΚΚΕ και τους παρότρυνε να πάρουν τα τρακτέρ και να βγουν στο δρόμο για να παλέψουν και να λύσουν τα προβλήματά τους.

Αναφερόμενος στον εκλογικό νόμο, ο Χ. Φλωράκης είπε ότι "όπως πας στον ράφτη και σου φτιάχνει κοστούμι, έτσι και αυτοί έφτιαξαν στον εκλογικό νόμο στα μέτρα τους για να υπηρετεί το δικομματισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ