Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θέλουν τον ΟΤΕ παράρτημά τους

Την κατασκευαστική - επισκευαστική βάση του ΟΤΕ στην Καλλιθέα επισκέφτηκε χτες το πρωί η Αλέκα Παπαρήγα

"Φτιάχνουμε τα πάντα, αλλά δε μας δίνουν δουλιά! Αρπάζουμε, κυριολεκτικά, την τελευταία στιγμή έργο που σκοπεύουν να δώσουν σε ιδιωτικές εταιρίες και το φέρνουμε σε πέρας εμείς". Τη φράση, με μικρές παραλλαγές, την ακούσαμε αρκετές φορές χτες, μεταξύ 7,30 και 8 το πρωί, στη διάρκεια της περιοδείας που έκανε η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην κατασκευαστική - επισκευαστική βάση του ΟΤΕ στην Καλλιθέα. Στο ηλεκτρολογείο, στο μηχανουργείο, στο ξυλουργείο, στο τμήμα επισκευών καρτοτηλεφώνων και αλλού η αγωνία των εργαζομένων ήταν μόνο μία: Πού το πάει η κυβέρνηση με τον ΟΤΕ, γιατί αφήνει αναξιοποίητο το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό του Οργανισμού; "Πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων του ΟΤΕ ακονίζονται μεγάλα μαχαίρια", σχολίασε σχετικά μιλώντας στους παριστάμενους δημοσιογράφους η Α. Παπαρήγα. "Το τελευταίο διάστημα, συνέχισε, αμερικάνικες εταιρίες προσπαθούν να διεισδύσουν αποφασιστικά στον ΟΤΕ, όχι μόνο γιατί τον βλέπουν σαν ένα χώρο για να βγάλουν κέρδη, αλλά κυρίως γιατί ενδιαφέρονται, μέσω του ελληνικού ΟΤΕ, να ελέγξουν όλο το δίκτυο τηλεπικοινωνιών στα Βαλκάνια μέχρι τον Εύξεινο Πόντο. Είναι μέρος της προσπάθειας που κάνουν οι ΗΠΑ να κυριαρχήσουν πιο αποφασιστικά στο Αιγαίο και μέσω του δικτύου τηλεπικοινωνιών να διεισδύσουν βαθύτερα εκεί που βρίσκονται τα πετρέλαια των χωρών που ανήκαν προηγούμενα στη Σοβιετική Ενωση". "Ο ΟΤΕ, συμπλήρωσε, έχει μια μεγάλη περιπέτεια εδώ και πολλά χρόνια, αρχής γενομένης επίσημα από την παραίτηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να δημιουργήσει την ΕΛΒΗΛ που θα έδινε αέρα στον ΟΤΕ και θα τον μετέτρεπε σε μια πολύ μεγάλη σύγχρονη επιχείρηση, ικανή να παράγει τηλεπικοινωνιακό υλικό και για τον ίδιο τον Οργανισμό, αλλά ακόμα και για εξαγωγή. Ετσι, λοιπόν, έχουμε την ΕΛΒΗΛ απ' τη μία μεριά το 1986 και το 1996 - 10 χρόνια μετά - πίσω από τις πλάτες του ΟΤΕ τις πολυεθνικές που προσπαθούν κυριολεκτικά να τον μετατρέψουν σ' ένα παράρτημά τους και τίποτα παραπάνω". Μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων αναλυτικά για όλα αυτά η Α. Παπαρήγα υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ στήριξε τη δημιουργία της ΕΛΒΗΛ σαν μια επιχείρηση που θα ανήκε στο δημόσιο, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει περίσσευμα επιστημόνων και ότι πολλά μπορούν να γίνουν στη χώρα αν αξιοποιηθεί στο 100% το ελληνικό έμψυχο υλικό και οι παραγωγικές της δυνάμεις. Κατήγγειλε ονομαστικά τη σημερινή υπερυπουργό Ανάπτυξης, γιατί κυριολεκτικά σε μία νύχτα "έβαλε στο ψυγείο την ΕΛΒΗΛ και άνοιξε το δρόμο για προμήθειες από τους ξένους". Σημείωσε επίσης ότι για τη μη δημιουργία της ΕΛΒΗΛ είναι συνυπεύθυνοι και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ που συμφώνησε με αυτήν την επιλογή.

"Ο ΟΤΕ, συνέχισε, είναι μαγνήτης. Οι πολυεθνικές που εμφανίζονται να ερίζουν για τις προμήθειές του, θα τα βρούνε. Ο ΟΤΕ όμως θα γίνει ένα ξένο σώμα που θα λειτουργεί, για να υπηρετεί τα επεκτατικά σχέδια των Γερμανών και των Αμερικάνων".

Αναφερόμενη στην εκλογική αναμέτρηση, τόνισε πως οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έχουν κάθε λόγο να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αταλάντευτα πάλεψε τη θέση για 100% δημόσιο ΟΤΕ. Η ψήφος σας στο ΚΚΕ, συνέχισε, είναι όπλο για πιο ισχυρούς αγώνες.

Μιλώντας, τέλος, για τη μετεκλογική πραγματικότητα όπως αυτή διαγράφεται από τους σχεδιασμούς των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων, τόνισε ότι στις 23 Σεπτέμβρη ο καπιταλισμός θα είναι ακόμα πιο άγριος. Σκεφτείτε το και πράξετε ανάλογα, ψηφίζοντας έγκαιρα ΚΚΕ, κατέληξε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ