Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να γίνει η πίκρα, ψήφος καταδίκης

Μια θερμή υποδοχή επιφύλαξαν χτες εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι της συνοικίας του Κολωνού στην Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, που περιόδευσε στην εμπορική οδό Πλάτωνος, συνοδευόμενη από τους υποψήφιους βουλευτές του Κόμματος στην Α Αθήνας Γιώργο Σκιαδιώτη και Αντιόχου Λάιζα.

Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας, δεκάδες εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους για τη λιτότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Μέτρα, που, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι μικρομαγαζάτορες, οδηγούν τα καταστήματά τους μαθηματικά προς το κλείσιμο. Η Αλ. Παπαρήγα, μιλώντας με τους καταστηματάρχες, υπενθύμισε ότι όλα αυτά το ΚΚΕ τα είχε προβλέψει. Ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τη συγκεκριμένη πολιτική, εφαρμόζοντας πιστά κάθε εντολή του πολυεθνικού κεφαλαίου. Σ' αυτό το σημείο, η Γραμματέας του Κόμματος κάλεσε, τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους καταστηματάρχες να ενισχύσουν ακόμα πιο αποφασιστικά το ΚΚΕ σ' αυτές τις εκλογές, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας πόλος αντίστασης που θα σταθεί δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων.

Μετά το τέλος της περιοδείας, ακολούθησε συγκέντρωση στην πλατεία Σωτήρη Πέτρουλα. Ο μεταλλεργάτης υποψήφιος βουλευτής Γ. Σκιαδιώτης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι είναι πια καιρός να μετατραπεί η πίκρα, η αγανάκτηση και η απογοήτευση του κόσμου, σε ψήφο καταδίκης σε αυτούς που για 20 ολόκληρα χρόνια εναλλάσσονται στην εξουσία και έχουν μοναδικό στόχο να γεμίσουν ασφυκτικά τα χρηματοκιβώτια των πλουτοκρατών, αδιαφορώντας ταυτόχρονα για τις τσέπες των μισθοσυντήρητων.

Αναφερόμενος, όμως, και στη στάση των υπόλοιπων κομμάτων, ο Γ. Σκιαδιώτης τόνισε ότι κράτησαν ίδια στάση με τα κόμματα του δικομματισμού στο ξεπούλημα της εθνικής ανεξαρτησίας, της αυτοτέλειας της χώρας, στον παραγωγικό της μαρασμό που επιβλήθηκε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισαν. Κλείνοντας την ομιλία του, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι όσο πιο ενισχυμένο βγει το ΚΚΕ από αυτές τις εκλογές, τόσο πιο δυνατός θα είναι και ο λαός και οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα.

Η φωνή μας να τρυπήσει τοίχους

Η συγκέντρωση έκλεισε με το χαιρετισμό της Αλ. Παπαρήγα, η οποία τόνισε ότι από αυτήν την εκλογική μάχη δεν πρέπει να χαθεί καμία ψήφος, τονίζοντας ότι το κλίμα για το Κόμμα είναι ευνοϊκό. Πρέπει το κάλεσμα του ΚΚΕ, συνέχισε, να γίνει πόλος συσπείρωσης των προοδευτικών ανθρώπων, για να δημιουργηθεί ένα λαϊκό μέτωπο αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Πρέπει, κατέληξε η Αλ. Παπαρήγα, μέσα σ' αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα οι οπαδοί και οι φίλοι του Κόμματος να χτυπήσουν όλες τις πόρτες, να συζητήσουν με τους εργαζομένους, το ΚΚΕ πρέπει να βγει πιο ισχυρό, ώστε με μεγαλύτερη δύναμη να είναι μπροστά στους αγώνες του λαού μας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να γίνουν τα εργοστάσια κοινωνική ιδιοκτησία (2008-09-12 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων των εργαζομένων η «Ολυμπιακή» (2007-10-04 00:00:00.0)
Στηρίξτε μας για να σας στηρίξουμε (2006-10-12 00:00:00.0)
Να αποφασίσουμε να αντιδράσουμε τώρα (2001-11-16 00:00:00.0)
"Είστε οι μοναδικοί που φωνάζετε" (1999-05-15 00:00:00.0)
Φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης (1998-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ