Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καθημερινά κοντά στους εργαζόμενους

Κοντά στους εργαζόμενους βρίσκονται καθημερινά μέσα από τις προεκλογικές τους περιοδείες οι υποψήφιοι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, μεταφέροντας το μήνυμα της αντίστασης και της λαϊκής αντεπίθεσης στη λιτότητα και την εξαθλίωση, που ετοιμάζουν για το λαό για μια ακόμη τετραετία οι συνοδοιπόροι της συναίνεσης και της υποταγής στα συμφέροντα του κεφαλαίου και τις εντολές της ΕΕ.

Οι υποψήφιοι βουλευτές στην Α Θεσσαλονίκης Γιάννης Κατσαρός και Αριστείδης Βόντας, συνοδευόμενοι από κλιμάκιο της ΚΟΘ του ΚΚΕ, επισκέφτηκαν στις 9.30 το πρωί το εργοστάσιο της ΕΛΒΟ, συναντήθηκαν με το σωματείο και τους εργαζόμενους σε όλα τα τμήματα της παραγωγής, μοίρασαν την Εκλογική Διακήρυξη του ΚΚΕ και συζήτησαν διεξοδικά για τις Θέσεις και το Πρόγραμμα του Κόμματος. Ο Γιάννης Κατσαρός αναφέρθηκε στα μεγάλα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν την εργατική τάξη της χώρας και κάλεσε τους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ να καταψηφίσουν την αντιλαϊκή λαίλαπα, που ετοιμάζουν τα μεγάλα κόμματα και οι δορυφόροι τους, ψηφίζοντας αντίσταση, ψηφίζοντας ΚΚΕ.

Μετά την ΕΛΒΟ οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ επισκέφτηκαν τους απολυμένους εργαζόμενους της GOOD YEAR, που συνεχίζουν την περιφρούρηση του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι, αγανακτισμένοι από την απόφαση της πλειοψηφίας του ΕΚΘ να αναστείλει την 24ωρη απεργία και το συλλαλητήριο που είχαν προγραμματίσει για αύριο, κατήγγειλαν την απόφαση και έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα, παραμερίζοντας τις προεκλογικές σκοπιμότητες. Μάλιστα δήλωσαν πλήρη άγνοια για τη μεθόδευση της αναστολής και θύματα παραπληροφόρησης καθώς θεωρούσαν πως ακόμα και η Εργατική Ενότητα - ΕΣΑΚ είχε συμφωνήσει με την αναστολή. Ο Γιάννης Κατσαρός και ο Αριστείδης Βόντας, ως μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ με το συνδυασμό της "Εργατικής Ενότητας", τόνισαν στους εργαζόμενους πως οι δυνάμεις της ΕΣΑΚ ποτέ δε θα στήριζαν μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζομένων και είναι έτοιμες να συμπαρασταθούν έμπρακτα και ενεργά σε όλους τους αγώνες για την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Τους κάλεσαν επίσης να καταψηφίσουν τα κόμματα που στηρίζουν το πρόγραμμα "σύγκλισης" και να ενισχύσουν το ΚΚΕ με την ψήφο τους ενάντια στη συναίνεση και την υποταγή στην ασυδοσία των πολυεθνικών.

Συνάντηση επίσης με τους εργαζόμενους στα αρχαιολογικά έργα της Αρχαίας Αγοράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είχαν χτες το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές Α Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Νίκος Χριστάνης και Βασίλης Αχτσής. Στο διάλογο που ανέπτυξαν με τους εργατοτεχνίτες επισήμαναν τους κινδύνους από την κλιμάκωση εφαρμογής της πολιτικής της λιτότητας και της ανεργίας και τους κάλεσαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ και να αντισταθούν δυναμικά μέσα από τους αγώνες της εργατικής τάξης στη νέα επίθεση του κεφαλαίου.

Στο μεταξύ χτες συνεχίστηκαν οι περιοδείες στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ του υποψηφίου βουλευτή Α Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Κυριακίδη. Ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε τους χώρους της ΔΕΗ στην Καλαμαριά και στην Παπαναστασίου και ενημέρωσε τους εργαζόμενους για τις θέσεις και τις προτάσεις του Κόμματος. Επίσης ο υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης περιόδευσε στο ΚΑΠΗ Τριανδρίας, όπου μίλησε με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για την κοροϊδία της κυβέρνησης και τις συντάξεις πείνας, ενώ ο υποψήφιος στη Β Θεσσαλονίκης Γιώργος Μπάρπας επισκέφτηκε τα χωριά Περιβολάκι, Ηράκλειο και Καβαλάρι, όπου μίλησε με τους κατοίκους και αναφέρθηκε στα καυτά προβλήματα της αγροτιάς και στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ