Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Είστε ο μόνος τίμιος χώρος"

Στα μαγαζιά του Θησείου περιόδευσε χτες ο υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας, Λεων. Αυδής

Απογευματάκι στο Θησείο. Σε μία από τις λιγοστές περιοχές της Αθήνας που θυμίζουν τις παλιές γειτονιές της πρωτεύουσας, με τους απλούς ανθρώπους, περιόδευσε χτες ο υποψήφιος Α Αθήνας του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, Λεων. Αυδής,μαζί με κλιμάκιο του ΚΚΕ.

Στα παραδοσιακά καφενεία η ώρα περνά με κουβέντα και χαρτάκι. Ο ιδιοκτήτης ενός από αυτά έχει πολλά παράπονα από τους κυβερνώντες: "Δύσκολα τα βγάζουμε πέρα. Σε λίγο θα μας πουν να τα μαζεύουμε και να φεύγουμε. Το 80% των πελατών είναι συνταξιούχοι που έρχονται να πιουν τον καφέ τους με 200 δραχμές. Και είναι και ο φόρος 5% που πρέπει να πληρώνουμε και όπως και να το κάνουμε είναι χαράτσι". Οπως προέκυψε από τα λόγια του, ακόμα κι αυτά τα παραδοσιακά καφενεία δέχονται επίθεση προς όφελος των "μεγάλων" καταστηματαρχών. Ο Λεων. Αυδής κάλεσε να αντισταθούν σε όλα αυτά άμεσα, απαιτώντας να μπει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας.

Σε ένα άλλο τέτοιο καφενείο στήθηκε ένα προεκλογικό πηγαδάκι. Ο Λεων. Αυδής τούς είναι ήδη γνωστός ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο της Αθήνας. "Γιατί να τους ψηφίσουμε αφού έχουν καταντήσει έτσι τα πάντα, την υγεία, την παιδεία;" ρωτά κάποιος τον υποψήφιο βουλευτή. "Διαμορφώνεται μια κατάσταση προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια τάξη. Οι υπόλοιποι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντισταθούμε. Εμείς με το ποσοστό που έχουμε, έχουμε ήδη κάνει περισσότερα από τη δύναμή μας", απαντά ο υποψήφιος βουλευτής. "Ξέρω ότι είστε ο μόνος τίμιος χώρος. Εσείς είχατε πει όχι στην ΕΟΚ", τονίζει κάποιος παρευρισκόμενος. Πάντως είναι φανερό από τις περισσότερες συζητήσεις ότι ο κόσμος έχει καταλάβει το ρόλο του δικομματισμού. "Πρέπει να ενισχύσουμε τα μικρά κόμματα για να τους ελέγχουν", είπε κάποιος. "Τα άλλα μικρά κόμματα θα τους ελέγχουν μεν, αλλά για το πόσο πιστά θα εφαρμόζουντην ίδια πολιτική. Αν ενισχυθεί η ΠΟΛ.ΑΝ. τι θα αλλάξει για σένα;" ρωτά ο υποψήφιος βουλευτής. "Μάλλον τίποτα", απαντά κουνώντας το κεφάλι ο συνομιλητής. "Αν μπούμε στη λογική των συγκυβερνήσεων, δεν κάνουμε τίποτα. Κάθε μέρα στο δρόμο και στη Βουλή δίνουμε μάχη. Αν θες να κάνεις αντίσταση κάνε αντίσταση, όχι κουβέντα", τόνισε ο Λεων. Αυδής.

"Μας συμπαρασταθήκατε πολύ με τα πολυκαταστήματα, σας ευχαριστούμε", είπε ο ιδιοκτήτης ενός μπακάλικου στο κλιμάκιο του ΚΚΕ. Τρεις ηλικιωμένοι κάθονταν σε ένα παγκάκι και κοίταζαν τους περαστικούς. "Εύχομαι μετά μεγάλης αγάπης καλή επιτυχία", είπε χαμογελαστός ένας από αυτούς παίρνοντας το φυλλάδιο με την προεκλογική διακήρυξη. Και δε θα μπορούσε να εύχεται το αντίθετο στο κόμμα που στάθηκε δίπλα στους απόμαχους της δουλιάς όταν διεκδικούσαν ανθρώπινες συντάξεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ