Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να πάρουν θέση

Μετά την περιοδεία η Αλ. Παπαρήγα με δηλώσεις της στους δημοσιογράφους σημείωσε: "Δε φτάνει ο ελληνικός λαός, ιδιαίτερα τα λαϊκά στρώματα, να ρίξουν μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ.Χρειάζεται να ενισχυθεί το μέτωπο αντίστασης και αντιπολίτευσης σε βασικές επιλογές της ΕΕ, που χτυπούν τα ελληνικά προϊόντα, που μετατρέπουν τις εργασιακές σχέσεις σε κάτεργο, που απαγορεύουν - προς όφελος των πολυεθνικών - την ενίσχυση κλάδων και τομέων ανάπτυξης.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα κόμματα εκείνα που ασκούν "αντιπολίτευση" και "αντιπολιτευτική" κριτική στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ. Και ρωτάμε: Συμφωνούν, ναι ή όχι, στην κλαδική ανάπτυξη της παραγωγικής βάσης της χώρας; Συμφωνούν, ναι ή όχι, στις επιλογές της ΕΕ που απαγορεύουν την κατά κλάδο ανάπτυξη και κλαδική παραγωγή; Συμφωνούν, ναι ή όχι, με τη "Λευκή Βίβλο" που μετατρέπει τις εργασιακές σχέσεις σε κάτεργο; Συμφωνούν με το Κοινοτικό πλαίσιο που καθορίζει να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κοινωνικής ασφάλειας, πρόνοιας, παιδείας και υγείας; Συμφωνούν, ναι ή όχι, στην απόφαση της Ελλάδας να συμμετάσχει στην πολυεθνική δύναμη του ΝΑΤΟ στην περιοχή μαζί με τις τούρκικες και ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις;".

"Είναι, συνέχισε η Αλ. Παπαρήγα, ορισμένα ερωτήματα που απευθύνουμε στα άλλα, τα μικρότερα κόμματα, θεωρώντας ότι η αντιπολίτευση στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είναι εύκολη, με τα σημερινά δεδομένα, δύσκολο, όμως, να χαράξεις ένα πραγματικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης του τόπου. Εναν τέτοιο δρόμο το ΚΚΕ υπερασπίζεται και αγωνίζεται να επιβληθεί και στην Ελλάδα".

Σε δήλωσή της ειδικά για τη ΣΟΦΤΕΞ τόνισε: "Αυτό το εργοστάσιο πρέπει να ζήσει. Κάθε χρόνο, κάθε μήνα πέφτει το μερίδιο συμμετοχής της που έχει στην αγορά. Οι αρμόδιοι να μην βρουν σαν αιτία την πυρκαγιά. Εδώ και χρόνια η προβληματική ΣΟΦΤΕΞ έχει εγκαταλειφθεί και από τις δύο κυβερνήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ