Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ψήφος - αντίσταση στη λεηλάτηση του ΟΤΕ

Οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β' Περιφέρεια Αθήνας Μ. Κωστόπουλος και Π. Τσουκαλάς περιόδευσαν χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην περιοχή "Ιππόδρομος"

Στον ΟΤΕ οι εργάτες γερνάνε και δεν προσλαμβάνονται καινούργιοι. Και μόνο από αυτό το γεγονός είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το μαύρο μέλλον, που ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους στον χώρο οι πολυεθνικές της Ευρώπης και οι υπηρέτες τους στην Ελλάδα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Κοντά στους εργαζόμενους του ΟΤΕ στην περιοχή του "Ιπποδρόμου" βρέθηκαν χτες νωρίς το πρωί οι υποψήφιοι βουλευτές στη Β Περιφέρεια Αθήνας Μ. Κωστόπουλος,βουλευτής του ΚΚΕ και Π. Τσουκαλάς μέλος του ΔΣ ΟΜΕ - ΟΤΕ. Οι υποψήφιοι βουλευτές περιόδευσαν στα γραφεία της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΤΕ, στο γκαράζ και στο υποκατάστημα του ΟΤΕ στην περιοχή και συζήτησαν με τους εργαζόμενους τα προβλήματά τους και το μέλλον της επιχείρησης, καλώντας τους να αντισταθούν στη λεηλάτηση του Οργανισμού στηρίζοντας το ΚΚΕ.

Η πολύφερνη νύφη

"Ο ΟΤΕ σε κάθε εκλογική αναμέτρηση παίζει τον ρόλο "πολύφερνης νύφης", μαζί με τα εθνικά θέματα". "Αυτές τις μέρες γίνεται πολύς λόγος για την αποκρατικοποίησή του. Το ΚΚΕ λέει ότι δεν μπορείς να κάνεις λόγο για εκσυγχρονισμό και νέες τεχνολογίες, χωρίς να έχεις την επιχείρηση για να λειτουργήσει σας έμβολο. Δεν μπορείς να μιλάς για κοινωνικό κράτος και άσκηση κοινωνικής πολιτικής, όταν ιδιωτικοποιείς μονάδες σαν τον ΟΤΕ. Δεν μπορείς επίσης να μιλάς για οικονομική ανάπτυξη της χώρας, χρησιμοποιώντας τα κέρδη για την ανάπτυξη της μονάδας της ίδιας. Δεν μπορείς, τέλος, να μιλάς για εξ Ανατολών κινδύνους, λόγω των αναταραχών στην περιοχή και να μην παίρνεις υπόψη σου το ρόλο του ΟΤΕ στην άμυνα", τόνισε ο Μ. Κωστόπουλος. Απαντώντας στις κατηγορίες ότι το ΚΚΕ έχει το μυαλό στον κρατισμό και ότι δεν παίρνει υπόψη τις εξελίξεις - δηλαδή αυτά που αποφάσισαν η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ενωση - ο Μ. Κωστόπουλος απάντησε ότι "δε μιλάμε για κρατισμό, αλλά για τις ανάγκες της χώρας. Δεν είμαστε ούτε Λουξεμβούργο, ούτε Γερμανία. Πρέπει να έχεις κάποια όπλα στα χέρια σου, για να μπορέσεις να ορθοποδήσεις".

Ο Π. Τσουκαλάς, γνωστός στους εργαζόμενους στον ΟΤΕ ως μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ - ΟΤΕ, μίλησε για τον αντίκτυπο αυτής της πολιτικής στους εργαζόμενους. "Εμείς την ιδιωτικοποίηση την έχουμε βιώσει. Οχι κατά μέτωπο, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία, αλλά λίγο λίγο, για να καμφθούν και οι αντιστάσεις. Παράλληλα με τις μετοχοποιήσεις έχουμε ήδη ορισμένα φαινόμενα κατάργησης των εργασιακών μας σχέσεων. Για παράδειγμα εμφανίστηκε μέτοχος, ο οποίος δεν είχε πάνω από 100 μετοχές και "ανέκρινε" τη διοίκηση του ΟΤΕ για το πόσες προσλήψεις έκανε, πόσες υπερωρίες δουλέψαμε κλπ.".

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο υποψήφιος βουλευτής Π. Τσουκαλάς τόνισε ότι "δε θέλουμε να παρουσιάσουμε πανομοιότυπα τα δύο μεγάλα κόμματα, όμως σε στρατηγικές επιλογές που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ η διαφοροποίηση έγκειται μόνο στις πρακτικές. Εμάς δε μας ενδιαφέρει αν ο ΟΤΕ πουληθεί σε ένα ή τρία χρόνια, αλλά το ότι θα πουληθεί ". Σχετικά με τον πολυσυζητημένο "εκσυγχρονισμό" του Ογρανισμού ο Π. Τσουκαλάς τόνισε ότι "θα γίνει με βάση τις εντολές και τις ντιρεκτίβες και όχι τις ανάγκες". Μια τέτοια εντολή προβλέπει ότι ο ΟΤΕ θα παρέχει τις υποδομές του σε τιμή πολύ κοντά στο κόστος στις ανταγωνιστικές ιδιωτικές εταιρίες. "Ολα αυτά που χτίζαμε σαράντα χρόνια παραδίνονται στους ιδιώτες", τόνισε ο Π. Τσουκαλάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ