Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΕΚΟ
Να πάψουν να είναι χώροι υποδοχής αυριανών ψηφοφόρων

Σαρώνουν τους εργασιακούς χώρους του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα στον Πειραιά, με τις καθημερινές τους περιοδείες, οι υποψήφιοι κομμουνιστές βουλευτές

"Αφησαν τα λιμάνια απ' έξω από τις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, αλλά η ιδιωτικοποίηση και των λιμανιών έχει δρομολογηθεί και αν δεν υπάρχει μια ισχυρή αντίσταση των εργαζομένων θα είναι σύντομα μια πραγματικότητα", υπογράμμισε ο Σπ. Χαλβατζής επικεφαλής στην Α Περιφέρεια Πειραιά, κατά τη χτεσινή περιοδεία που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΚΚΕ στους λιμενεργάτες στο Ικόνιο Κερατσινίου μαζί με τους υποψήφιους Γ. Νταουντάκη στην Α Περιφέρεια και Γ. Μανουσογιαννάκη στη Β Περιφέρεια Πειραιά.

"Μια τέτοια διαδικασία ιδιωτικοποίησης θα μειώσει σημαντικά τις θέσεις εργασίας, θα επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και θα συρρικνωθούν τα συνταξιουχικά δικαιώματα. Εμείς σας καλούμε να ενισχύσετε το ΚΚΕ, να ενισχύσετε τη δύναμη εκείνη που θα βάλει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται από την ΕΕ". Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο Γ. Μανουσογιαννάκης, ο οποίος απευθυνόμενος στους λιμενεργάτες τόνισε: "Εμείς ένα πράγμα μπορούμε να τάξουμε στους εργαζόμενους, ότι και την επόμενη των εκλογών και 365 μέρες το χρόνο θα είμαστε μαζί να παλεύουμε για τη λύση των προβλημάτων μας και γι' αυτό ζητούμε να μας ψηφίσετε".

Μετά το τέλος της περιοδείας στο Ικόνιο, το κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην αφετηρία των πράσινων λεωφορείων στον ΟΛΠ, όπου οι κομμουνιστές μοίρασαν τη διακήρυξη του Κόμματος και κουβέντιασαν με τους εργαζόμενους. Στη συνέχεια οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ πραγματοποίησαν περιοδεία στην Υγειονομική υπηρεσία του ΗΣΑΠ,στο Εργαστήριο Ηλεκτρονικών και στην Επισκευαστική μονάδα του ΗΣΑΠ.

Εκεί ο Σπ. Χαλβατζής μιλώντας με τους εργαζόμενους για τις ΔΕΚΟ τόνισε: "Οι ΔΕΚΟ, από παλιά, αλλά κυρίως από τη μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, χρησιμοποιήθηκαν από τα δυο μεγάλα κόμματα ως λάφυρο για μικροκομματικούς σκοπούς. Εμείς θεωρούμε ότι αυτές οι επιχειρήσεις πρέπει να εκσυγχρονιστούν, να ανανεωθούν, να εκδημοκρατιστούν. Να πάψουν να είναι χώροι υποδοχής αυριανών ψηφοφόρων. Οι ΔΕΚΟ δεν είναι μόνο προβληματικές, ο ΟΤΕ είναι μια επιχείρηση η οποία έχει τεράστια κέρδη, είναι μια επιχείρηση η οποία έχει μια μεγαλύτερη δανειοληπτική ικανότητα και από το ίδιο το ελληνικό κράτος. Ο ΟΤΕ μετοχοποιείται και το φιλέτο το παίρνουν συγκεκριμένες μονοπωλιακές μονάδες, είτε είναι ψηφιακά, είτε είναι κινητή τηλεφωνία. Υπάρχει συνεπώς ένα ζήτημα ποιες ΔΕΚΟ ασκούν κοινωνική πολιτική και ποιες είναι επιχειρήσεις κερδοφόρες και πρέπει να μείνουν. Εμείς σας καλούμε να ενισχύσετε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για να μπορέσουμε από καλύτερες θέσεις να παλέψουμε για τη λύση των προβλημάτων μας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιδιώκουν λιμάνι «καθαρό» από εργασιακά δικαιώματα (2013-01-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2012-02-10 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2012-02-08 00:00:00.0)
Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι καθαρή, χωρίς σκιές (2010-10-30 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2005-10-09 00:00:00.0)
Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας (2005-01-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ