Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραυματίστηκε 18χρονος σε επισκευή πλοίου

Την απασχόληση ανασφαλίστων και παράνομου συνεργείου στην "Ιόνιαν Μάνατζμεντ" καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Πειραιά

Σοβαρά εγκαύματα υπέστη προχτές ο 18χρονος μαθητευόμενος σε ναυτιλιακή σχολή, Π. Κουτσονάσιος,δουλεύοντας στην επισκευή του δεξαμενόπλοιου "ΑΛΚΥΩΝ",όταν στο Νο 1 αμπάρι προκλήθηκε πυρκαγιά από τη χρήση φλογοκοπής με οξυγόνο. Η εταιρία "Ιόνιαν Μάνατζμεντ" κατέβαλε προσπάθεια να αποσιωπήσει το ατύχημα, αφού δεν το ανέφερε σε καμία Δημόσια Αρχή!Ο Π. Κουτσονάσιος νοσηλεύεται στην κλινική "Αγιος Νικόλαος".Το γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατών Μετάλλου Πειραιά.Καταγγέλλει επίσης ότι η εταιρία απασχολεί ανασφάλιστους εργαζομένους, όπως διαπιστώθηκε μετά από χτεσινό έλεγχο.

Στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο αναφέρει ότι με ευθύνη του αρχιπλοιάρχου Π. Κοτσάκη και του αρχιμηχανικού Κ. Γιουβέτση στο πλοίο, το οποίο βρίσκεται προς επισκευή στη Ζώνη, υπήρχε εκτός από τα επισκευαστικά συνεργεία και παράνομο συνεργείο,το οποίο εκτελούσε επισκευή με χρήση φλόγας!

Το Συνδικάτο, με απόφασή του, διέκοψε τις εργασίες του επισκευαστικού συνεργείου και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες. Δεκάδες αγανακτισμένοι εργαζόμενοι μαζί με τη διοίκηση του συνδικάτου πραγματοποίησαν παράσταση στο Λιμεναρχείο Περάματος, όπου είχαν προσαχθεί ο αρχιπλοίαρχος και ο αρχιμηχανικός της ναυτιλιακής εταιρίας και απαίτησαν την αυτόφωρο δίωξή τους. Αντίστοιχο διάβημα έγινε και στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ομως "σε μια ανοιχτή συμπαιγνία - τονίζεται στην ανακοίνωση - υπουργείου, Εισαγγελίας Πειραιά και ναυτιλιακής εταιρίας, τελικά αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι οι υπεύθυνοι και εκ των υστέρων να σταλεί δικογραφία στην Εισαγγελία"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ