Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΝΑΝΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ

Μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, υποψήφια στη Β Περιφέρεια Πειραιά

1. Κατά γενική εκτίμηση σήμερα οι γυναίκες βρίσκονται στο επίκεντρο μιας σκληρής επίθεσης ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού μας. Οι γυναίκες όπως και η νεολαία βιώνουν με τον πιο έντονο τρόπο την ανεργία (ξεπερνώντας το 50% των ανέργων), τις περικοπές κοινωνικών δαπανών, τη λιτότητα, την ανυπαρξία ελεύθερου χρόνου.

Οι Ελληνίδες σήμερα και ιδιαίτερα οι νέες, σε αντίβαρο όλων αυτών που δεν τους παρέχει η πολιτεία, παίρνουν τα φτηνά πρότυπα των πολυτελών σίριαλ της τηλεόρασης, με τα ροζ σκάνδαλα και τις φανταχτερές εικόνες, έτσι ώστε να μην συνειδητοποιούν την πραγματικότητα στη ζωή τους, να διαμορφώνουν ψευδαισθήσεις, ψεύτικα όνειρα. Η πραγματικότητα όμως που βιώνουν είναι πολύ σκληρή. Η γυναίκα σήμερα μπαίνει στο περιθώριο, ξαναγυρνά στο σπίτι, αποξενώνεται από την εργασία, ζει την πιο σκληρή εκμετάλλευση, μέσα από τα φασόν και τη μερική απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα το "κράτος πρόνοιας" των "σοσιαλιστικών" ή νεοφιλελεύθερων, μέχρι τώρα, κυβερνήσεων της στερεί κάθε περιθώριο κοινωνικής στήριξης - όταν οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί ιδιωτικοποιούνται και μια σειρά άλλες σοβαρές παροχές μπαίνουν στον κάλαθο των αχρήστων. Καμιά υποστήριξη από το κράτος και ταυτόχρονα η ίδια η γυναίκα δεν έχει καμιά προσωπική ζωή.

2. Το ΚΚΕ όχι μόνο για τις γυναίκες αλλά συνολικά για τον εργαζόμενο λαό είναι ανάγκη σήμερα περισσότερο από άλλοτε να βγει πιο ισχυρό.

Για τις γυναίκες, βέβαια, ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ένας συμπαραστάτης και συναγωνιστής στον αγώνα για χειραφέτηση, για ισοτιμία, για δικαιώματα στη δουλιά, στη μόρφωση, στην ψυχαγωγία. Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ενημέρωση με τη γλώσσα της αλήθειας, αγώνας καθημερινός και σύγκρουση με τα μεγάλα ντόπια και ξένα συμφέροντα, σημαίνει νέες δυνατότητες για ευρύτερες συσπειρώσεις πάνω στα προβλήματα για τη δημιουργία ενός δυνατού λαϊκού μετώπου, ενάντια στα μονοπώλια και την ιμπεριαλιστική επιβολή.

3. Πολλοί μας λένε ότι αυτές οι εκλογές δε θα αλλάξουν τίποτα, ακόμα ότι δε μας αφορούν. Εμείς λέμε ότι όλους, ειδικά τις γυναίκες, αυτές οι εκλογές μας αφορούν, γιατί μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα αντίστασης, αγώνα, απέναντι στα σχέδια της συντήρησης και των πολυεθνικών στη χώρα μας. Σ' αυτό το δυσοίωνο μέλλον που ετοιμάζουν οι άλλοι για μας, οι γυναίκες πρέπει να βγάλουμε τη δική μας κόκκινη κάρτα. Γιατί το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, των νέων ανθρώπων εξαρτάται από μας, από τους αγώνες μας, για να υπάρχει ειρήνη στην περιοχή, για να μην αποτελεί η ανεργία το σύγχρονο εφιάλτη, για να μπορεί η νεολαία γενικά να έχει αύριο.

4. Πολλές φορές όλοι μας λένε: "Αν ήμουν πρωθυπουργός για μια ημέρα, θα άλλαζα τα πάντα". Εγώ βέβαια μόνη μου δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ενα ισχυρό ΚΚΕ, μια δυνατή ΚΝΕ, μπορεί να δώσει απαντήσεις τα πολύ καυτά προβλήματα της εργασίας, της μόρφωσης, του πολιτισμού, μέσα από τους αγώνες και τους ισχυρούς δεσμούς με τις εργαζόμενες δυνάμεις και τη νεολαία.

***

Η Νανά Τσαρουχά γεννήθηκε το 1965 και σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά (πρώην Βιομηχανική). Σήμερα είναι μέλος του Γραφείου του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και εργάζεται στην "Ολυμπιακή Αεροπορία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ