Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προσβλέπουν στο ΚΚΕ

Παρά την τρομοκρατία, οι νέοι εργαζόμενοι του "Σκλαβενίτη" στο Κερατσίνι δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στο Κόμμα

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από την πλειοψηφία των νέων εργαζομένων του "Σκλαβενίτη" στο Κερατσίνι, παρά την τρομοκρατία που ασκείται. Το χώρο επισκέφτηκε προχτές το βράδυ κλιμάκιο της ΚΝΕ, με επικεφαλής την υποψήφια βουλευτή του Κόμματος στη Β Πειραιά Νανά Τσαρουχά.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων, παρά το φόβο της απόλυσης, καθώς πολλοί είναι με δίμηνες συμβάσεις, πήραν τα φυλλάδια του ΚΚΕ και συζήτησαν με τους ΚΝίτες και την Ν. Τσαρουχά. Χαρακτηριστικό του κλίματος τρομοκρατίας που επικρατεί είναι ότι έβαζαν τα έντυπα στην τσέπη τους για να τα διαβάσουν αφού σχολάσουν, γιατί όπως έλεγαν "απαγορεύεται".

"Πώς είναι εδώ τα πράγματα",ρώτησε η υποψήφια βουλευτής και η απάντηση "άστα να πάνε" έδωσε το στίγμα. "Γι' αυτό, είπε η Ν. Τσαρουχά, πρέπει να ψηφίσουμε ΚΚΕ, να ψηφίσουμε για τα συμφέροντά μας". Μια εργαζόμενη με σιγανή φωνή, για ευνόητους λόγους, ευχήθηκε "καλή επιτυχία". Θετικό ήταν το κλίμα και από τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους που είχαν πάει για να κάνουν τις αγορές τους. "Εμείς πάντα το ΚΚΕ ψηφίζαμε και θα συνεχίσουμε να το ψηφίζουμε", είπε ένας από αυτούς. "Από τα μεγάλα κόμματα δεν έχουμε να περιμένουμε απολύτως τίποτα, αλλά ούτε και από τα άλλα μικρότερα, γι' αυτό πρέπει να ψηφίσουμε το ΚΚΕ", συμπλήρωσε ένας άλλος που έκανε τα ψώνια του. Και η συζήτηση συνεχίστηκε: "Το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι κυβέρνηση, αλλά να έχουμε ισχυρή αντιπολίτευση και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν το ΚΚΕ βγει ενισχυμένο από την κάλπη".

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας, η Ν. Τσαρουχά δήλωσε: "Η εξόρμηση είχε θετικά αποτελέσματα, παρόλο που είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε το συγκεκριμένο χώρο. Παρά το άγρυπνο μάτι της εργοδοσίας που παρακολουθούσε συνεχώς κάθε κίνηση, αρκετοί εργαζόμενοι μίλησαν μαζί μας για τις συνθήκες δουλιάς, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από τα δύο μεγάλα κόμματα και τόνισαν την ανάγκη ν' αλλάξουν τα πράγματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ