Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εξι λόγοι που οι Χανιώτες ψηφίζουν ΚΚΕ

Του Τηλέμαχου ΔΗΜΟΥΛΑ*

ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: Γιατί τα άλλα κόμματα και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, που στήριξαν πάνω του μεγάλες ελπίδες, ακολούθησε τέτοια αντιλαϊκή πολιτική, που τους διέψευσε, τους αγανάκτησε, τους πρόδωσε και τους αναγκάζει να αναμασάνε επιχειρήματα που ούτε οι ίδιοι δεν τα πιστεύουν. Είναι πολλοί αυτοί που δεν αντέχουν να αντικαταστήσουν το σύνθημα "Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Νοέμβρης", με το σύνθημα "Εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι Βρυξέλλες και το ΝΑΤΟ"!

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ: Γιατί ξέρουν ότι από αυτές τις εκλογές όποια κυβέρνηση προκύψει, είτε αυτοδύναμη, είτε συνεργασίας κεντροαριστερών ή κεντροδεξιών σεναρίων, έχει προδιαγεγραμμένη την πορεία που θα ακολουθήσει, από το πρόγραμμα "σύγκλισης". Πορεία με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και δε θέλουν με την ψήφο τους να γίνουν συνένοχοι στη χειροτέρευση της ζωής τους.ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: Γιατί δεν ξεγελιούνται εύκολα από διάφορες θεωρίες περί "ενίσχυσης των μικρών κομμάτων για να χτυπηθεί ο δικομματισμός", όταν τις λένε κόμματα, όπως η ΠΟΛ. ΑΝ., ο ΣΥΝ, το ΔΗΚΚΙ, τα οποία είναι έτοιμα την άλλη μέρα των εκλογών να εξαργυρώσουν τις ψήφους που θα πάρουν με κυβερνητικές καρέκλες ή άλλα ανταλλάγματα, χωρίς να αλλάξει ρότα το καράβι της πολιτικής από το δρόμο του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: Γιατί αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ ότι είναι το μόνο κόμμα που τους μίλησε στη γλώσσα της αλήθειας. Το κόμμα που προειδοποίησε για την αντιλαϊκή καταιγίδα που ερχόταν και το πριόνισμα των συνειδήσεων που γίνονταν όλα τα χρόνια, προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι, να υποστείλουν τις σημαίες του αγώνα, να τους κάνουν να πιστέψουν ότι είναι ανήμποροι να αντιδράσουν.

ΠΕΜΠΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: Γιατί δεν τους ταιριάζουν τα πρότυπα της Ελλάδας του ραγιαδισμού, της μοιρολατρίας και της υποτέλειας. Δεν έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους, όσο υπάρχουν οι βάσεις στη Σούδα, οι πύραυλοι, τα ραντάρ και οι Αμερικανοί. Δε βολεύονται που βλέπουν τα αγροτικά τους προϊόντα να καταστρέφονται και να αγοράζουν τα εισαγόμενα, επειδή έτσι αποφάσισαν οι υπουργοί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πιο καλά τους ταιριάζει ο λόγος του ΚΚΕ και τα καλέσματά του για αντίσταση και αντεπίθεση, για ανυπόταχτη, υπερήφανη στάση του λαού και της νεολαίας.

ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: Γιατί, από την πείρα τους, έμαθαν ότι όσο είναι δυνατό το ΚΚΕ είναι δυνατός και ο λαός. Γιατί την ψήφο τους θα την κάνει ένα ακόμα λιθαράκι στην ενωμένη πάλη των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των ΕΒΕ, της νεολαίας, κόντρα στις πολυεθνικές και τους εμπόρους του πολέμου, για να μπει η Ελλάδα σε άλλη πορεία.

* Ο Τηλέμαχος Δημουλάς είναι μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Χανίων


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ