Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μεσιτικό γραφείο θέλουν τη Θεσσαλονίκη

Τρεις μέρες τώρα ο κ. Σημίτης λέει ωμά ψέματα στη Θεσσαλονίκη για την ανάπτυξη και την ανεργία

Σε δήλωσή της, σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε:

"Τρεις μέρες τώρα ο κ. Σημίτης, λέει ωμά ψέματα στη Θεσσαλονίκη, όσον αφορά τα στοιχεία που χρησιμοποιεί για την ανάπτυξη, για την ανεργία. Και βεβαίως καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ εύκολο το έργο του κ. Σημίτη, γιατί κυρίως έχει να αντιμετωπίσει, αυτό θέλει να κάνει, τα μεγάλα ψέματα, τα οποία επίσης λέει η ΝΔ, αλλά και να αντιμετωπίσει την ανώδυνη κριτική που ασκούν άλλα κόμματα στον κ. Σημίτη, που έχουν όμως συγγενικές θέσεις στη βασική στρατηγική του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Σημίτης μίλησε για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια περιοχή που αποδεδειγμένα σήμερα έχει 17% ανεργία, πολύ μεγαλύτερη δηλαδή από το μέσο όρο ανεργία στην Ελλάδα. Σε μια περιοχή που έχουν κλείσει πάνω από χίλιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ η αγροτιά βρίσκεται σε κινητοποίηση κατά διαστήματα.

Οπωσδήποτε ο κ. Σημίτης είπε και μια μεγάλη αλήθεια. Οτι επιδιώκει να μετατρέψει την περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Β. Ελλάδας, σε ένα τεράστιο μεσιτικό γραφείο όπου θα πρακτορεύει τα συμφέροντα των επιχειρηματιών που βγάζουν τα κεφάλαιά τους μαζικά απ' την Ελλάδα, κάνουν επενδύσεις παραγωγικές στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στα Βαλκάνια και την ίδια ώρα στέλνουν στη φτώχεια και την ανεργία δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους. Αυτό το όραμα του κ. Σημίτη δεν έχει καμιά σχέση με το όραμα των εργαζομένων που θέλουν φιλολαϊκή ανάπτυξη στην Ελλάδα, παραγωγική ανάπτυξη και ταυτόχρονα μια διαβαλκανική συνεργασία που δε στηρίζεται στο πλιάτσικο, αλλά σε μια αμοιβαία οικονομική συνεργασία που προάγει και τα συμφέροντα της ειρήνης, της σταθερότητας στην περιοχή, έναντι της αποσταθεροποίησης που προκαλεί συνεχώς η ΕΕ και οι ΗΠΑ, που ορισμένες χώρες τις έχουν μετατρέψει σε προτεκτοράτα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ