Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναλύσεις σε... σκότος

Προς κύριο Γ. Παντελάκη ("Ελευθεροτυπία").

Οχι κύριε Παντελάκη, ο Καρλ Μαρξ στις θεωρητικές του αναζητήσεις δεν ασχολήθηκε με τις δυνάμεις του "σκότους" και του "φωτός", όπως ατυχώς γράφατε το Σάββατο σε σχόλιό σας.

Τα ψευτοδιλήμματα αυτά είναι εφευρήματα ορισμένων "προοδευτικών", όπως ο συγχωρεμένος ο Κουτσόγιωργας, που στόχο είχαν (και έχουν) την υφαρπαγή εκ μέρους των συντηρητικών δυνάμεων (όπως το ΠΑΣΟΚ) της ψήφου των αριστερών.

Αντίθετα, κύριε Παντελάκη, ο Καρλ Μαρξ αφιέρωσε όλη του τη ζωή, για να αποκαλύψει στους εργαζόμενους - τα θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης - την ουσία και το χαρακτήρα του κεφαλαίου, τους αστούς πολιτικάντηδες, τους πολιτικούς υπαλλήλους των κεφαλαιοκρατών (όπως είναι σήμερα ο Κ. Σημίτης και ο Μ. Εβερτ), τα διάφορα τσιράκια τους και τα ποικίλα παιχνίδια τους, που τελικό στόχο είχαν πάντα, την ενσωμάτωση του εργατικού κινήματος και τη διαιώνιση του καπιταλιστικού συστήματος.

Γι' αυτό κύριε Παντελάκη, όταν αναφέρεστε σε κλασικούς (τις πολιτικές και ιδεολογικές αρχές των οποίων φαίνεται ότι αγνοείτε) να είστε περισσότερο προσεκτικός. Γιατί, η εκμετάλλευση του ονόματος του Κ. Μαρξ προκειμένου να αποκαλύψετε τις "αντιθέσεις" υπαλλήλων του κεφαλαίου, όπως οι αρχηγοί του δικομματισμού, είναι - τουλάχιστον - λοιδορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ