Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΙΛΙΑ
"Μοιράζουν υποσχέσεις στους αγρότες"

""Μπήκε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από κει κι από δω, μοιράζει υποσχέσεις στους αγρότες", το ξέρεις αυτό το τραγούδι, αυτό ισχύει όποτε έχουμε εκλογές και το ίδιο συμβαίνει και την τελευταία εβδομάδα στο χωριό μας. Εχουν βγει και κόβουν βόλτες στην πλατεία μοιράζοντάς μας υποσχέσεις και σήμερα".Αγανακτισμένα λόγια ενός νέου από τα Βίλια, που βρέθηκε στη συγκέντρωση του ΚΚΕ προχτές βράδυ. "Αυτή τη φορά σκέφτομαι να ψηφίσω ΚΚΕ, αν και οι γονείς ψηφίζουν ΝΔ. Δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρουν μεταξύ τους τα υπόλοιπα κόμματα, ούτε εμένα θα βοηθήσουν να βρω δουλιά αύριο, ούτε τον πατέρα μου θα βοηθήσουν στα χωράφια", συνέχισε προσκαλώντας με μετά για μια βόλτα στην περιοχή όπου οι αγρότες της περιοχής πουλάνε την παραγωγή τους.

"Πώς πήγε φέτος η δουλιά στα χωράφια;", ρωτήσαμε ένα παραγωγό, "καλά, πουλήσαμε, αλλά φέτος είχαμε μικρότερη παραγωγή και καταλαβαίνεις".

Η πλειοψηφία των κατοίκων στα Βίλια, στα σύνορα δηλαδή της Αττικής είναι αγρότες και έχουν νιώσει και αυτοί την αντιαγροτική πολιτική του Μάαστριχτ στο πετσί τους.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην κεντρική πλατεία των Βιλίων, οι υποψήφιοι βουλευτές στην Αττική, Βάσω Γκιόκα και Δήμος Κουμπούρης, συνομίλησαν στα καφενεία με τους κατοίκους του χωριού. "Ενα μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό κοστίζει σήμερα περισσότερα από ένα μπουκάλι γάλα", είπε ένας κτηνοτρόφος στον Δ. Κουμπούρη. "Σαράντα χρόνια στο τιμόνι και τώρα παίρνω 70.000 σύνταξη, μπορείς να μου πεις πώς θα ζήσω;", λέει με θυμό ένας συνταξιούχος οδηγός. Η αγανάκτηση επικρατούσε στα λόγια όλων των κατοίκων.

Επανεκλογή του κομμουνιστή βουλευτή

Η συγκέντρωση ξεκίνησε βράδυ και παρά το τσουχτερό κρύο τα γύρω καφενεία ήταν γεμάτα από ανθρώπους που μαζεύτηκαν για να ακούσουν τον λόγο του ΚΚΕ. Με το ξεκίνημα των ομιλητών ήταν χαρακτηριστικό ότι τάβλι, χαρτιά, συζητήσεις, σταμάτησαν απότομα και όλοι έστρεψαν την προσοχή τους για να ακούσουν τους κομμουνιστές υποψήφιους.

"Η ψήφος μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να είναι στο κόμμα που εξυπηρετεί τα ταξικά μας συμφέροντα και αυτό το κόμμα είναι μόνο το ΚΚΕ", είπε η υποψήφια βουλευτής Β. Γκιόκα που άνοιξε τη συγκέντρωση. "Το βαρόμετρο για τις πολιτικές εξελίξεις και για τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα που θέλει να πάρει η κυβέρνηση θα είναι το ποσοστό του ΚΚΕ. Ενίσχυση του ΚΚΕ σημαίνει καταδίκη του δικομματισμού, της ανεργίας και της υποτέλειας. Σημαίνει δύναμη αντίστασης, γι' αυτό πρέπει και ειδικά για την περιοχή μας να ξαναεκλέξουμε κομμουνιστή βουλευτή",κατέληξε.

Παίρνοντας τον λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Δ. Κουμπούρης, αναφέρθηκε στο λόγο που γίνονται οι πρόωρες εκλογές με σκοπό να παρθούν πιο σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ο Δ. Κουμπούρης αναφέρθηκε στους διάφορους που υποστηρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν έχει προτάσεις και ότι το Μάαστριχτ είναι μονόδρομος, τονίζοντας ότι αυτό είναι ψέμα, καθώς οι προτάσεις του ΚΚΕ έρχονται κόντρα στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. "Ψήφο στο ΚΚΕ σημαίνει ψήφο στο λαό, ψήφο σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα σημαίνει ψήφο στο "σακί" της Ευρωπαϊκής Ενωσης", κατέληξε ο Δ. Κουμπούρης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση του ΚΚΕ την Πέμπτη στο Σύνταγμα (2015-08-25 00:00:00.0)
Περιοδείες και εκδηλώσεις του ΚΚΕ (2011-07-10 00:00:00.0)
Δραστηριότητες σε όλη τη χώρα (2010-03-17 00:00:00.0)
Να δοθούν τώρα όλα τα συγγράμματα στους φοιτητές (2009-02-06 00:00:00.0)
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ (2004-06-06 00:00:00.0)
"Τα ψέματα τελείωσαν, ψήφο στο ΚΚΕ" (1996-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ