Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΑΘΙΑ
Δυναμικά στον αγώνα για εκλογή κομμουνιστή βουλευτή
  • Να αντεπιτεθούμε στο δικομματισμό και τους μικρούς συνοδοιπόρους του
  • Μεγάλη και μαχητική η χτεσινή προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Βέροια με ομιλητή τον Δ. Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια ήταν η χτεσινή που πραγματοποιήθηκε στις 8.30 το βράδυ στην πλατεία Αγ. Αναργύρων, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Οπως έδειξε και η συμμετοχή στη συγκέντρωση, οι μαχητικές θέσεις του ΚΚΕ καθημερινά βρίσκουν γόνιμο έδαφος μεταξύ των εργατών, των αγροτών και της νεολαίας της περιοχής, που βιώνουν με δραματικό τρόπο την καταστροφική πολιτική της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας και της ανεργίας, που εφαρμόζουν οι εταίροι του δικομματισμού. Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν η αποφασιστικότητα που εκφραζόταν στα πρόσωπα και στα λεγόμενα των οπαδών και φίλων του Κόμματος να δουλέψουν μέχρι την τελευταία ώρα που θα κλείσει η κάλπη, ώστε όχι μόνο να βγει σημαντικά ενισχυμένο το ΚΚΕ στο νομό, αλλά και να εκλεγεί κομμουνιστής βουλευτής στο Νομό Ημαθίας.

Την προοπτική αυτή υπογράμμισε και ο Δημήτρης Γόντικας,υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η ψήφος στο ΚΚΕ. Η ψήφος στο ΚΚΕ, τόνισε χαρακτηριστικά, έχει πολλαπλή αξία και δυναμική. Αποτελεί την πιο αποφασιστική καταδίκη των εταίρων του δικομματισμού, που υποτακτικά εφαρμόζουν ό,τι αποφασίζει το Διευθυντήριο της ΕΕ, ό,τι προβλέπει το Μάαστριχτ και οδηγούν τη χώρα και το δυναμικό νομό της Ημαθίας στην υποβάθμιση. Οδηγούν στην αποβιομηχάνιση και την καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας, στέλνοντας χιλιάδες και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Αφαιρούν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων. Ενώ, όσον αφορά την αγροτική οικονομία, εφαρμόζοντας τη νέα ΚΑΠ και τη συμφωνία της ΓΚΑΤΤ που αποφάσισε η ΕΕ, οδηγούν στο δραματικό περιορισμό της αγροτικής παραγωγής και στο ξεκλήρισμα εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων αγροτών. Αλλωστε οι αγρότες της Ημαθίας, ενός από τους δυναμικότερους νομούς, βιώνουν άμεσα την καταστροφή των δυναμικών καλλιεργειών τους, τον περιορισμό της παραγωγής αγροτικών προϊόντων με τις χωματερές και τις εξευτελιστικές τιμές στα προϊόντα τους. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος αντίστασης στα σχέδια αυτά και αντεπίθεσης για μια άλλη πολιτική υπέρ των εργαζομένων, των αγροτών και των επαγγελματιών, για την ανάπτυξη της χώρας υπέρ του λαού. Είναι ψήφος που στηρίζει και δυναμώνει το ίδιο τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, όλου του λαού.

Στόχοι αγωνιστικοί

Από την αρχή της ομιλίας του ο Δημήτρης Γόντικας ξεκαθάρισε την προοπτική που χαράζει η πολιτική του Κόμματος και ανέλυσε τους στόχους του αγώνα, του πολιτικού - ταξικού αγώνα που προτείνει το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου, του λαού και των εργαζομένων. Τόνισε την αναγκαιότητα να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ απ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Γιατί - όπως είπε - η ισχυρή παρουσία του ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή αποτελεί εγγύηση και ελπίδα τόσο για την ανάπτυξη ενός λαϊκού κινήματος που θα αντιπαλεύει την αδίστακτη επίθεση του κεφαλαίου όσο και για την υλοποίηση βαθιών αλλαγών στην ελληνική κοινωνία, που θα φέρουν στο προσκήνιο τον ίδιο το λαό και θα στεριώσουν τη δική του κυβερνητική εξουσία, κόντρα στην ασυδοσία και τα προνόμια των λίγων.

Ολα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, το οποίο από την αρχή αρνήθηκε να συνηγορήσει στην πολιτική της υποτέλειας και της εξαθλίωσης σε βάρος του ελληνικού λαού, συμφωνούν στην πλήρη τήρηση των συμφωνιών του Μάαστριχτ και των σχεδίων του ΝΑΤΟ, επισήμανε ακόμα ο ομιλητής. Ο λαός πρέπει να δώσει ένα ισχυρό πλήγμα στην παγίδα του δικομματισμού, διαφορετικά η χώρα θα πληρώσει πολύ ακριβά τις συνέπειες από τη συνέχιση της ίδιας σκληρής αντιλαϊκής πολιτικής που υπόσχονται οι Σημίτης και Εβερτ, τόνισε στη συνέχεια ο Δ. Γόντικας και κάλεσε όλους τους συγκεντρωμένους, τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος, όλους τους κνίτες και τις κνίτισσες να μην αφήσουν ούτε στιγμή να πάει χαμένη, να κάνουν τη μέρα - νύχτα και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα ώστε οι θέσεις και το ψηφοδέλτιο του Κόμματος να φτάσουν σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους και στον τελευταίο αγρότη, για να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να καταδικάσουν τα δυο μεγάλα κόμματα και τους "μικρούς συνοδοιπόρους" τους που στηρίζουν την πολιτική της υποτέλειας.

Η συγκέντρωση τελείωσε αργά το βράδυ, καθώς ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή ερασιτεχνικών συγκροτημάτων, που τραγούδησαν αντάρτικα και άλλα γνωστά "τραγούδια του αγώνα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ