Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΛΩΡΙΝΑ
Αντίσταση στο μαρασμό και τη μισαλλοδοξία

Να τιμωρήσουν τα κόμματα του δικομματισμού για την πολιτική της εγκατάλειψης και της υπανάπτυξης ψηφίζοντας το ΚΚΕ, κάλεσε τους κατοίκους της Φλώρινας, από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος το βράδυ του Σαββάτου, ο Κ. Βουλγαρόπουλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ

Μπροστά σε πλήθος κόσμου και με έντονη την παρουσία της νεολαίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στη Φλώρινα η κεντρική συγκέντρωση του Κόμματος. Ο Κ. Βουλγαρόπουλος, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ,σε κλίμα θερμών εκδηλώσεων και χειροκροτούμενος, ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος ενόψει των εκλογών, ενώ στάθηκε και στα ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα των κατοίκων της ακριτικής περιοχής.

Αναφερόμενος ειδικότερα στα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ο Κ. Βουλγαρόπουλος τόνισε και τα εξής: "Μαζικό είναι το φαινόμενο της δυσαρέσκειας, της δυσφορίας του κόσμου από την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό να μιλήσει στα εγκαίνια της ΔΕΘ και να εμφανίσει τη Θεσσαλονίκη σαν ένα εργοτάξιο, σαν κέντρο οικονομικής και βιομηχανικής ανάπτυξης, σαν οικονομική μητρόπολη των Βαλκανίων, ως γη της Επαγγελίας! Αξιος συνεχιστής του προκατόχου του ο Κ. Σημίτης, προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο. Δεν είπε λέξη για την ανεργία (20% στη Θεσσαλονίκη είναι οι άνεργοι), για την αποβιομηχάνιση, τη διάλυση της χαλυβουργίας, των "Πλαστικών Καβάλας", των Λιπασμάτων Καβάλας, Θεσσαλονίκης και της ΑΕΒΑΛ Πτολεμαϊδας".

"Τώρα, σχολίασε ο ομιλητής, πώς συμβιβάζεται η σαρωτική περικοπή των κοινωνικών δαπανών με την κοινωνική δικαιοσύνη που υπόσχονται, αυτό μόνο ένας πολιτικός που υποτιμά τη νοημοσύνη του λαού μπορεί να μας το πει και να μας το εξηγήσει. Αυτό κάνουν δεκαετίες τώρα οι αρμόδιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρόσθεσε ο Κ. Βουλγαρόπουλος, για να καταλήξει: Εκτός κι αν εννοεί κοινωνική δικαιοσύνη τη μείωση των ωρών εργασίας και μισθών που επιβάλλει η "ΛΕΥΚΗ ΒΙΒΛΟΣ". Δηλαδή το μοίρασμα της ανεργίας και της φτώχειας στους ανέργους".

Τέλος, αναφερόμενος στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ να εμφανίσει ένα "αριστερό" πρόσωπο, ο Κ. Βουλγαρόπουλος υπενθύμισε: "Η προσπάθεια αυτή δεν εμπόδισε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να πάρει μέτρα ενάντια σε χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής μας Αντίστασης. Ακόμα και μέχρι σήμερα απαγορεύουν τον επαναπατρισμό χιλιάδων πολιτικών προσφύγων με τον ισχυρισμό ότι δεν είναι ελληνικού γένους. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά απαγορεύουν και μία απλή επίσκεψη στα δύο αδέλφια από την Πτολεμαϊδα να δουν την 93χρονη μητέρα τους, που χαροπαλεύει με τον καημό να ιδεί έστω και την τελευταία στιγμή της ζωής της τα παιδιά της που έχει να τα δει από το 1948". Αυτό είναι το "αριστερό" πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση καθυστερεί σκόπιμα τη συζήτησή τους (2012-02-17 00:00:00.0)
Στο πλευρό τους το ΚΚΕ (2007-07-10 00:00:00.0)
Το όραμα του ΠΑΣΟΚ για την Πτολεμαΐδα (2000-09-23 00:00:00.0)
Θέλουν το λαό συνένοχο (1996-09-16 00:00:00.0)
Την Κυριακή στην Πτολεμα'ϊδα (1996-08-14 00:00:00.0)
Διάψευση κι ελπίδα (1996-02-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ