Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης

Μήνυμα αντίστασης στην καταστροφική πολιτική των επιτελείων των Βρυξελλών και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στέλνει η επαρχία της Ελασσόνας.

Στην κεντρική πλατεία της ομώνυμης πόλης έγινε χτες βράδυ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, δείχνοντας πως τούτη τη φορά η επαρχία της Ελασσόνας θα ψηφίσει στην πλειοψηφία της κόκκινο και θα μαυρίσει τις πολιτικές που οδήγησαν τον τόπο στην ερήμωση και το μαρασμό.

Την απάντηση αυτή έδωσαν πρώτοι και καλύτεροι οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής που οδηγούνται πλέον στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Οι καπνοπαραγωγοί και οι κτηνοτρόφοι γυρίζουν την πλάτη τους στους γυρολόγους του δικομματισμού, που θυμήθηκαν προεκλογικά να μοιράσουν υποσχέσεις.

Στη χτεσινή συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Νομού Λάρισας Κωνσταντίνος Αλέξης, Δημήτρης Τσιόγκας και Βασίλης Καττής - όλοι τους από την επαρχία της Ελασσόνας - ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιώργος Νταφούλης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Βασίλης Καττής στο χαιρετισμό του, εκ μέρους όλων των υποψηφίων βουλευτών της επαρχίας Ελασσόνας, κάλεσε τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής να ψηφίσουν ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που στάθηκε στο πλευρό τους σ' όλους τους αγώνες μέχρι τώρα. "Δε θα επιτρέψουμε - είπε - να περάσουν τα αντιαγροτικά σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υποτακτικών της που οδηγούν τον τόπο στην καταστροφή και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τα ανατρέψουμε".

Με τη σειρά του ο Γιώργος Νταφούλης τόνισε ότι οι μονομάχοι του δικομματισμού αποφεύγουν το διάλογο με το λαό, γιατί δεν μπορούν να τον κοιτάξουν στα μάτια. "Ο Μιλτιάδης Εβερτ - τόνισε ο ομιλητής - προτίμησε το περασμένο Σάββατο να κάνει μια κλειστή συγκέντρωση στη Λάρισα στο κινηματοθέατρο "Γαλαξίας", ενώ το ίδιο κάνει και ο Σημίτης σε άλλες περιοχές". "Θέλουν - συνέχισε - με κάθε τρόπο να αποκρύψουν την αντιλαϊκή πολιτική που θα ακολουθήσουν και να αποφύγουν τα καυτά ερωτήματα του λαού. Και αυτό γιατί μετά τις εκλογές επέρχεται θύελλα καταστροφικών μέτρων σε όλους τους τομείς. Μέτρα που, για την προβληματική και ορεινή επαρχία της Ελασσόνας και τους αγροτοκτηνοτρόφους της, θα είναι ολέθρια".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ