Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Της πήρε τον αέρα...

Ο μέτριος ΠΑΟ με τρεις κεφαλιές (δύο του Καλλιτζάκη) πήρε τη νίκη από την Καλαμάτα, που έπαιζε με απουσίες

Με τρεις... πυραύλους αέρος αέρος ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο της Καλαμάτας, του κακού εαυτού του και του άθλιου αγωνιστικού χώρου. Οι "τριφυλλοφόροι" στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος πέτυχαν το στόχο που είχε θέσει ο Ρότσα, κατά το ήμισυ. Πέτυχαν ευρύ σκορ, χωρίς όμως ανάλογη εμφάνιση.

Αυτό δε σημαίνει πως δυσκολεύτηκαν να εξασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς. Απέναντί τους είχαν μια Καλαμάτα που ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Είχε βασικές απουσίες και την ατυχία να δεχτεί νωρίς το πρώτο γκολ. Προσπάθησε να κάνει κάτι, όμως η απειρία ή η κακή μέρα των αμυντικών εξαφάνισε κάθε ελπίδα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν "φουριόζοι" με σκοπό να αιφνιδιάσουν και το κατάφεραν μόλις στο 9. Ο Μπορέλι εκτέλεσε φάουλ από τη δεξιά πλευρά και ο Καλλιτζάκης από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής με κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σ. Λυμπερόπουλο. Στη συνέχεια όμως ο Παναθηναϊκός "κάθισε". Η μεσαία του γραμμή δεν είχε τη... σπιρτάδα και τις επιλογές που θα επέτρεπαν "καταιγισμούς". Παρ' όλα αυτά έχασε κάνα - δύο ευκαιρίες ενώ είχε δοκάρι σε σουτ του Μπορέλι.

Η "Μαύρη Θύελλα" κατάφερε να ξεπεράσει το σοκ, ισορρόπησε το παιχνίδι και βγήκε μπροστά. Δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση αλλά ποτέ δεν την πραγματοποίησε. Στην επανάληψη οι "πράσινοι" ήταν περισσότερο κινητικοί αλλά η επιτυχία ήρθε πάλι από ψηλά. Το 2 - 0 (59) προήλθε σχεδόν με τον ίδιο τρόπο του πρώτου. Φάουλ ο Μπορέλι, κεφαλιά ο Αλεξούδης, αυτή τη φορά. Το τελικό 3 - 0 έγινε στο 75. Ο Μπορέλι εκτέλεσε κόρνερ και ο Καλλιτζάκης με κεφαλιά "σφράγισε" τη νίκη της ομάδας του, αλλά και τη δική του εξαιρετική απόδοση.

Ο διαιτητής Αγγελάκης δεν απέφυγε τα λάθη. "Κιτρίνισε" τους Τεγγελίδη, Βαβίλη και σωστά δύο φορές (αποβολή, 61) τον Ντούντου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Κολιτσιδάκης, Καλλιτζάκης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Μπορέλι (79 Μάρκος), Γ. Χ. Γεωργιάδης, Βαζέχα (69 Κόλα), Λυμπερόπουλος, Νασιόπουλος (64 Αλεξούδης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σ. Λυμπερόπουλος, Βαβίλης, Γεωργέας, Ντούντου, Τζούμπα, Μπλέτσας, Οφελίγκουε (64 Στυλιανόπουλος), Κουτσουρές, Τεγγελίδης, Χάγκαν (74 Αντεμάρ), Αλβέρτης (74 Καραμπάγιας).

  • Η Λέγκια Βαρσοβίας, αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, σε αγώνα του πολωνικού πρωταθλήματος έχασε εκτός έδρας από τη Χούτνικ Κρακοβίας με 2 - 1.

Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ