Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΣΜΥΡΝΗ
"Τέλειωσαν τα ψέματα"

Κάλεσμα να μην αφήσει ο λαός να πάει χαμένη η ευκαιρία που του δίνεται με τις εκλογές της 22ας Σεπτέμβρη να γεννηθεί καινούρια ελπίδα για τον τόπο με την ενίσχυση του ΚΚΕ, απηύθυνε - μιλώντας στην πλατεία Ιωνίας στη Ν. Σμύρνη - ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στην Α Αθήνας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Ν. Μπατιστάτος.

"Τέλειωσαν τα ψέματα, τόνισε ο Ν. Μπατιστάτος. Υποσχέσεις ακούσατε και στις προηγούμενες εκλογές και το αποτέλεσμα της πολιτικής τους το βλέπετε όλοι. Το βλέπετε στην οικονομία που είναι η βάση της κοινωνικής ζωής. Αυτή είναι η κατηφόρα του Μάαστριχτ όπου οδηγούν οι κυβερνήσεις, για το κεφάλαιο και τις πολυεθνικές. Μιλούν για ανάπτυξη, που όμως υπάρχει για το κεφάλαιο όχι για τις τσέπες των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων".

Αναφερόμενος στις άλλες πολιτικές δυνάμεις, ο υποψήφιος βουλευτής τόνισε: Είχαμε προειδοποιήσει, όταν όλοι πανηγύριζαν για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και ακόμα νωρίτερα με την ένταξη στην ΕΟΚ. Τελικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις εκτός από το ΚΚΕ συντάχθηκαν με την Ευρωπαϊκή Ενωση, διακηρύσσοντας ότι είναι μονόδρομος. Ωραίο είναι αυτό το δόγμα, ωραίο όμως γι' αυτούς, για να μην αντιδρά ο λαός. Πέρα όμως από την οικονομία, βλέπουμε την επέκταση της φωτιάς στη γειτονιά μας. Είδαμε εθνικιστικές κραυγές να βγαίνουν από τα στόματα των κυβερνώντων και τελικά ζημιώθηκαν τα συμφέροντα της χώρας".

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β Αθήνα Α. Παπαϊωάννου,καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο οποίος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της παιδείας και κάλεσε τους παρευρισκόμενους να επιλέξουν ανάμεσα στην πολιτική του ΚΚΕ, που προτείνει ενιαία παιδεία στη βάση των ίδιων ευκαιριών και την πολιτική των άλλων κομμάτων. Χρησιμοποιώντας την αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών, ο Α. Παπαϊωάννου αναφέρθηκε στην κατάσταση που θα αντικρίσουν οι μαθητές, μπαίνοντας στα σχολεία τους, ενώ προειδοποίησε ότι με τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου αναμένεται εκτίναξη της παραπαιδείας και επισήμανε ότι η επαγγελματική κατάρτιση αφήνεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τους δύο υποψήφιους βουλευτές, πραγματοποίησε περιοδεία σε εμπορικά μαγαζιά και στέκια της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ