Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος θέλει την "αλβανοποίηση";

Κατά τη διάρκεια των περιοδειών του σε πόλεις της Μακεδονίας ο Κ. Σημίτης δεν αρκέστηκε στο να εξωραϊσει και να υποστηρίξει την Κοινή Αγροτική Πολιτική, αλλά απευθύνθηκε και στους εργάτες των βιομηχανιών, φροντίζοντας να στείλει το μήνυμα των βιομηχάνων. Είπε στην ομιλία του στη Βέροια:"Είμαστε μια χώρα με χαμηλό κόστος εργασίας. Είχαμε δουλιές, βιομηχανίες που δούλευαν, γιατί το μεροκάματο ήταν χαμηλό. Τώρα στην Αλβανία το μεροκάματο είναι ένα δολάριο, στη Βουλγαρία δύο δολάρια και φεύγουν εργοστάσια απ' εδώ και πηγαίνουν εκεί. Πρέπει να προσαρμοστούμε σ' αυτές τις εξελίξεις".

Είναι φανερό, με δεδομένη την πολιτική της κυβέρνησης, τι εννοεί ο Κ. Σημίτης "προσαρμογή" σ' αυτές τις εξελίξεις. Μείωση του κόστους εργασίας. Πρόκειται για πάγιο αίτημα των βιομηχάνων, που προβάλλεται με ένταση τους τελευταίους μήνες και απλά σημαίνει: Μείωση των βασικών αποδοχών, "ελεύθερες" απολύσεις, δουλιά όποτε και όσο θέλουν οι βιομήχανοι, μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, κ.ο.κ.

Ο Κ. Σημίτης αυτή την προσαρμογή έχει στο νου του και αυτή μόνο μπορεί να εφαρμόσει. Αυτός, στην πραγματικότητα, επιδιώκει την "αλβανοποίηση". Η αντίθετη πολιτική, η πολιτική που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων, μπορεί να επιβληθεί με τους αγώνες και την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ