Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οι ... συσπειρώσεις

Ο οικονομικός ρεαλισμός του πρωθυπουργού έχει συσπειρώσει όλες τις παραγωγικές και αναπτυξιακές ομάδες της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρει σε άρθρο του γνωστός συντάκτης του προχτεσινού "Βήματος".

Εμείς, βέβαια, θα συμφωνήσουμε ότι ο Κ. Σημίτης ή για την ακρίβεια η νεοσυντηρητική σοσιαλδημοκρατία, την οποία εκφράζει, αποτελεί την επιλογή των εκπροσώπων του μεγάλου κεφαλαίου, αυτών κυρίως που συνδέονται με το ξένο κεφάλαιο και απαιτούν την εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής περισσότερο βίαιης και άγριας από αυτή του πρόσφατου παρελθόντος.

Τώρα τα περί "αναπτυξιακών" και "παραγωγικών" ομάδων αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση. Γιατί ο χρηματιστηριακός τζόγος, η τοκογλυφία, οι μεγαλοκατασκευαστές και μεγαλοεκδότες, σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν σχεδόν καμιά σχέση με την παραγωγή και με την ανάπτυξη. Δυστυχώς, για το συντάκτη του άρθρου, ο ελληνικός καπιταλισμός βιώνει σήμερα την παρασιτική - τοκογλυφική του περίοδο περισσότερο έντονα παρά ποτέ. Κατάφεραν να μετατρέψουν την εποχή μας σε εποχή των αεριτζήδων και των αετονύχηδων, των ανθρώπων που κερδίζουν δισεκατομμύρια, τζιράροντας ...αέρα κοπανιστό. Αυτοί, δηλαδή, που εκφράζονται πολιτικά από τον Σημίτη, τον Εβερτ και το υπόλοιπο σινάφι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ