Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Απελευθέρωση" και στα δικαστήρια...

Μήπως και για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων θα πρέπει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι; Ρωτάμε, γιατί μια εξωφρενική απόφαση του 3ου Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθήνας, ουσιαστικά, κλείνει τις πόρτες των δικαστηρίων, σε όποιους εργαζόμενους έχουν ανάγκη δικαστικής προσφυγής για εργατικές υποθέσεις.

Το Εφετείο Αθήνας διπλασίασε τη δικαστική δαπάνη στο παράλογο ποσό των 800.000 δραχμών, σε βάρος εκείνων των εργαζομένων που χάνουν τις αγωγές τους, την ίδια στιγμή που ο Αρειος Πάγος επιβάλλει το ποσό των 200.000 δραχμών για δικαστική δαπάνη. Στην περίπτωση αυτή, οι δικαστές νομοθέτησαν και έμμεσα αποκλείουν - ή τουλάχιστο βάζουν φραγμούς - στους εργαζόμενους, που θέλουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας απλήρωτες αποδοχές, αποζημιώσεις, υπερωρίες, προαγωγές κλπ.

Και είναι το ίδιο ακριβώς Τμήμα του Εφετείου και με τον ίδιο πρόεδρο, που επέβαλε τις 400.000 δραχμές, από τις αρχές του έτους κι έρχεται τώρα - μερικούς μήνες μετά - να διπλασιάσει το ποσό των δικαστικών εξόδων, παρά τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν τότε.

Στα πλαίσια της "απελευθέρωσης" και των "νόμων της αγοράς", εντάσσεται και η προαναφερόμενη απόφαση...;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ