Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ψήφο καταδίκης της αυτοδυναμίας της συντηρητικής πολιτικής

Κάλεσμα στον ελληνικό λαό να κάνει την ψήφο του, ψήφο καταδίκης της αυτοδυναμίας της συντηρητικής πολιτικής μέσα κι έξω από τη Βουλή, απηύθυνε χτες από τη Θεσσαλονίκη η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.

Η Αλ. Παπαρήγα επικεφαλής αντιπροσωπείας του Κόμματος στην οποία μετέχουν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γ. Κατσαρός και υποψήφιοι των ψηφοδελτίων του Κόμματος στην Α' και Β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε το πρωί τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ενώ στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υποδοχής της από τη διοίκηση της ΔΕΘ, η Αλ. Παπαρήγα τόνισε την αντίθεση του ΚΚΕ στη μετατροπή της ΔΕΘ σε ιδιωτικοποιημένο θεσμό σημειώνοντας ότι μία τέτοια προοπτική θα αποξενώσει το θεσμό από το λαό. Σχολιάζοντας την προσφώνηση του προέδρου της ΔΕΘ κ. Σκούρτη ότι η ΔΕΘ στοχεύει να παίξει ένα σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση των λαών των Βαλκανίων, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε ότι η ειρήνη στα Βαλκάνια - προϋπόθεση για τη συνεργασία των λαών της περιοχής - δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί γιατί δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που προκάλεσαν τον πόλεμο και οι οποίοι δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια του κεφαλαίου να εδραιώσει την κυριαρχία του στην περιοχή.

Δεν πρέπει, συνέχισε, να έχουμε νέες πληγές στην περιοχή. Η ΔΕΘ μπορεί να παίξει ένα ρόλο ρυθμιστή στην προώθηση ενός πνεύματος συνεργασίας μεταξύ των λαών. Πιστεύουμε ότι αν οι χώρες της περιοχής αφεθούν ελεύθερες, θα έχουμε μία θεσμοθετημένη συνεργασία που μπορεί να φέρει πολλά θετικά.

Σημειώνοντας το ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τη ΔΕΘ υπενθύμισε ότι η έκθεση αποτυπώνει τα προβλήματα της οικονομίας και της παραγωγικής βάσης της χώρας. Κι από αυτή την άποψη, συνέχισε, μας ανησυχεί η συρρίκνωση τομέων παραγωγής όπως αποτυπώνεται και στη ΔΕΘ.

Τονίζοντας τη θέση του ΚΚΕ για την υπεράσπιση των ελληνικών προϊόντων, των δημοσίων επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων του συνεταιριστικού κινήματος, επισκέφθηκε τα περίπτερα της ΠΑΣΕΓΕΣ και του ΕΟΜΜΕΧ. Επισκέφθηκε επίσης το περίπτερο της ΕΤ-3 όπου έδωσε μία σύντομη συνέντευξη και το περίπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στο χώρο της ΠΑΣΕΓΕΣ η Αλ. Παπαρήγα άκουσε από τους συνεταιριστές τα προβλήματα που συναντούν στον ανταγωνισμό τους με τις ιδιωτικές εταιρίες, ελληνικές και ξένες, που έχουν εξαπολύσει μια διαφημιστική επίθεση κερδίσματος του καταναλωτικού κοινού χωρίς όμως να διαθέτουν και προϊόντα εφάμιλλης ποιότητας με αυτά των συνεταιριστικών οργανώσεων. Στο χώρο του ΕΟΜΜΕΧ η αντιπροσωπεία του Κόμματος είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με μια σημαντική δραστηριότητα που αναπτύσσουν οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς της παραγωγής και των προβλημάτων που και αυτές συναντούν με τον ξένο ανταγωνισμό.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΤ-3 για το αν βλέπει μία διαφορά στον τρόπο διεξαγωγής αυτής της εκλογικής μάχης σε σχέση με άλλες προηγούμενες, η Αλ. Παπαρήγα σημείωσε: Το ψέμα, η υποκρισία, το ρουσφέτι και η κινδυνολογία από την πλευρά των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων υπάρχουν και σ' αυτήν την εκλογική μάχη. Είναι αδιάφορο το αν οι τόνοι που χρησιμοποιούνται είναι υψηλοί ή χαμηλοί. Υπάρχει όμως κάτι καινούριο σ' αυτήν την εκλογική μάχη. Είναι το γεγονός ότι πλέον δεν μπορεί να γίνεται συζήτηση για τα επιμέρους προβλήματα, αλλά αναγκαστικά η συζήτηση πρέπει να γίνεται για τους δύο δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει η χώρα μας. Ο ένας είναι αυτός που πρεσβεύουν οι κυρίαρχες δυνάμεις και είναι ο δρόμος της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων, ο δρόμος της ελεύθερης αγοράς και ο άλλος είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, κόντρα στις επιλογές του κεφαλαίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η Αλ. Παπαρήγα στη Θεσσαλονίκη (2011-08-28 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα της Αλ. Παπαρήγα στη ΔΕΘ (2010-09-03 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (2003-09-12 00:00:00.0)
Στη Θεσσαλονίκη η Αλέκα Παπαρήγα (2003-06-21 00:00:00.0)
Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Αλέκας Παπαρήγα (2001-09-09 00:00:00.0)
Αρνητικές οι τάσεις στην οικονομία (1997-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ