Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να στηριχτεί το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Την ανάγκη της οικονομικής και θεσμικής στήριξης του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, προκειμένου να αναπτύξει όλες του τις δυνατότητες προς όφελος της σφαιρικής και αντικειμενικής πληροφόρησης, υποστήριξε χτες η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά την επίσκεψη και ξενάγησή της στις 6.30 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ειδησεογραφικού πρακτορείου της Θεσσαλονίκης.Η ΓΓ του ΚΚΕ επισκέφθηκε όλους του χώρους εργασίας και ενημερώθηκε από τον διευθυντή του ΜΑΠΕ Σπύρο Κουζινόπουλο, για την προσφορά και τις δραστηριότητες του πρακτορείου.

Οπως υποστήριξε και ο πρόεδρος του ΜΑΠΕ Π. Πετρίδης, καθηγητής του ΑΠΘ, ο ρόλος του πρακτορείου αποσκοπεί στην ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή και τις χώρες του Εύξεινου Πόντου, στην κατεύθυνση της συνεργασίας και της φιλίας των λαών, καθώς και στην προβολή ζητημάτων που απασχολούν την ελληνική ομογένεια, ενώ σημαντικό μέρος της ειδησεογραφίας που προσφέρει αφορά τις εσωτερικές εξελίξεις και μεγάλο τμήμα του ημερήσιου Τύπου αντλεί ειδήσεις από το ΜΑΠΕ. Ο διευθυντής του ΜΑΠΕ, Σ. Κουζινόπουλος, ενημέρωσε επίσης την ΓΓ του ΚΚΕ για το ασφαλιστικό πρόβλημα των δημοσιογράφων και την άρνηση μέχρι τώρα των κυβερνήσεων να καλύψει η πολιτεία ασφαλιστικά τους εργαζόμενους, καταβάλλοντας εισφορές στο Ταμείο Συντακτών.

Κατά την αποχώρησή της, η ΓΓ του ΚΚΕ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το ΜΑΠΕ μπορεί να προσφέρει πλουραλιστική ενημέρωση και να παίξει σπουδαίο ρόλο στο χώρο της πληροφόρησης, αρκεί να ξεπεράσει τα σημαντικά του προβλήματα. Επίσης αναφέρθηκε στον προεκλογικό αγώνα και στις προσδοκίες του ΚΚΕ, τονίζοντας πως ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να επιτρέψει την ανανέωση του δικομματισμού και πως ο κύριος στόχος του ΚΚΕ είναι να εμπνεύσει στο λαό και στους εργαζόμενους την αυτοπεποίθηση πως έχουν τη δύναμη να παρέμβουν, κόντρα στην παθητικοποίηση που προσπαθούν να επιβάλουν οι πρωταγωνιστές του δικομματισμού και οι δορυφόροι της συναίνεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ