Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΕΡΡΕΣ
Οργώνουν τα χωριά οι κομμουνιστές

Περιοδεία στο νομό πραγματοποίησε, επικεφαλής κλιμακίου, ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ του ΚΚΕ

Με την πεποίθηση ότι το ΚΚΕ θα βγει φανερά ενισχυμένο μέσα από αυτήν την εκλογική μάχη, οι κομμουνιστές των Σερρών, οργώνουν τα χωριά και τις πόλεις του νομού, τους χώρους δουλιάς και καλούν το σερραϊκό λαό να ρίξει κόκκινο στην κάλπη και να καταδικάσει το δικομματισμό. Ηδη έχουν φτάσει στα 70 από τα 170 χωριά του νομού και συζήτησαν με τους αγρότες, τους εργάτες και τη νεολαία, με τους απόμαχους της ζωής, που ζουν με ένα κομμάτι ξερό ψωμί και ελπίζουν τα παιδιά τους να δουν καλύτερες μέρες. Ο κόσμος αναγνωρίζει την ορθότητα των θέσεων και της πολιτικής του ΚΚΕ και συμφωνούν πως μόνο με μαζικούς αγώνες και δυνατό το κόμμα της εργατικής τάξης μπορούν να ελπίζουν σε αλλαγές προς όφελος του λαού και του τόπου.

Χτες στον νομό περιόδευσε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, συνοδευόμενος από τους κομμουνιστές υποψήφιους βουλευτές. Επισκέφτηκε τον νομάρχη Σερρών Τ. Καρυπίδη, την Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΕΓΣ) και τον ΟΤΕ, ενώ το βράδυ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Ροδολίβος. Στη συνάντηση με τον διευθυντή και τους εργαζόμενους της Ενωσης τέθηκε το πρόβλημα επιβίωσης της ΕΓΣ, εξαιτίας των τεράστιων χρεών της (6,5 δισ.) που χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις άφησαν να συσσωρευτούν, αρνούμενες να προχωρήσουν σε ρύθμιση. Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι της Ενωσης παραμένουν απλήρωτοι, έχοντας να εισπράξουν κατά μέσο όρο από 500.000 δραχμές ο καθένας. Η μεγαλύτερη παραγωγική μονάδα του νομού, που απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους και έχει μέλη 18.000 αγρότες, κινδυνεύει με χρεοκοπία εξαιτίας - όπως είπαν - τόσο της κακοδιαχείρισης, όσο και των τεράστιων επιτοκίων της ΑΤΕ και της παρεμβατικής πολιτικής, που άσκησε, προκειμένου να γλιτώσει τους αγρότες από τις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Ο Κ. Παρασκευάς είπε ότι η κατάσταση στην ΕΓΣ, αντικατοπτρίζει τη συνολική κατάσταση της οικονομίας και ιδιαίτερα των Συνεταιριστικών Οργανώσεων. "Είναι πολιτικό το πρόβλημα, - είπε - εκπορεύεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει το κράτος τις ΑΣΟ και κατ' επέκταση τους αγρότες, δηλαδή τη λογική της προνομιακής μεταχείρισης του ιδιωτικού τομέα έναντι των Συνεταιριστικών Οργανώσεων".Επίσης, σημείωσε ότι με τις ιδιομορφίες που έχει η χώρα μας δε θα μπορούσε να υπάρξει ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, χωρίς ιδιαίτερη στήριξη της Συνεταιριστικής Οργάνωσης και δραστηριότητας. Ετσι η ΕΕ χτυπάει τις συνεταιριστικές ενώσεις, προκειμένου να προχωρήσει πιο γρήγορα στη μείωση των αγροτικών νοικοκυριών".

Θα έχουμε σταθερό συμπαραστάτη στη Βουλή

Μέσα σε θερμό κλίμα, με κυρίαρχο το στοιχείο της αναγνώρισης των θέσεων και των κινδύνων που προέβλεψε το ΚΚΕ, ο Κ. Παρασκευάς και οι υποψήφιοι του ΚΚΕ συζήτησαν με τους τεχνικούς του ΟΤΕ στο κεντρικό κατάστημα του νομού. Μετά την αβεβαιότητα για τις επιπτώσεις που θα έχει στους εργαζόμενους η προωθούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, κυρίαρχο και άμεσο πρόβλημα είναι η απασχόληση του προσωπικού, που πλέον πλεονάζει μετά την επιχείρηση εκσυγχρονισμού του και την ένταξη νέων τεχνολογιών. "Η εκπαίδευση προσωπικού έγινε επιλεκτικά και οι νέες ανάγκες καλύφθηκαν με αυτά τα άτομα. Οι υπόλοιποι θα μείνουμε στα αζήτητα", καταγγέλλουν οι τεχνικοί. Ο πρόεδρος του σωματείου τους, αφού κατήγγειλε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στον ΟΤΕ για το ξεπούλημα των αγώνων τους, παραδέχτηκε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να βοηθήσουν το ΚΚΕ, για να ακουστεί πιο δυνατά η διαφορετική φωνή. "Μας συμφέρει να βγει ενισχυμένο το ΚΚΕ στη Βουλή να πάρει 10 ή 15%, γιατί ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα σταθερό συμπαραστάτη στη Βουλή και οι μεγάλοι θα αναγκαστούν να βάλουν πολύ νερό στο κρασί τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι μεθοδεύσεις κλεισίματος (2006-01-31 00:00:00.0)
«Κλείνουν» την Ενωση Συνεταιρισμών στα Χανιά (2005-10-01 00:00:00.0)
Διαλύουν το συνεταιρισμό, επιτίθενται στα δικαιώματα (2003-06-26 00:00:00.0)
Εδειξε... επιχειρηματικό χαρακτήρα (2003-06-20 00:00:00.0)
Εργάτες - αγρότες, μαζί για τους συνεταιρισμούς (2002-02-22 00:00:00.0)
Πρωτοστατεί στη διάλυση του συνεταιριστικού κινήματος (2001-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ