Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η δημαγωγία του Μ. Εβερτ

Το ρόλο του υπερασπιστή των αδυνάτων έχει αναλάβει ο Μ. Εβερτ και προεκλογικά έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να πείσει μεγάλη μερίδα του λαού ότι έχει τις μαγικές λύσεις για κάθε πρόβλημα.

Ομως - παρά τις ανέξοδες προεκλογικές υποσχέσεις - φροντίζει με επιμέλεια να κρύψει τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα, είτε αυτά είναι η ανεργία, είτε η κρίση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των αγροτών.

***

Χτες ο Μ. Εβερτ, σε συνέντευξη Τύπου, προχώρησε στην πρόβλεψη ότι το 2000 η ανεργία στη χώρα μας θα φτάσει στο 15%, εξαιτίας του μαζικού κλεισίματος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της φθίνουσας πορείας της αγροτιάς. Ο παραπάνω ισχυρισμός φυσικά και είναι βάσιμος, αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ φροντίζει να κρύψει το ποιος οδηγεί σε αυτήν την εφιαλτική προοπτική, προτείνοντας απλώς "ασπιρίνες" για τη λύση του προβλήματος.

Κρύβει επιμελώς ο πρόεδρος της ΝΔ ότι το κόμμα του έχει αποδεχτεί την Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία προωθεί τη μείωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας στο 7% από το 25% που είναι σήμερα. Αυτή ακριβώς η κατεύθυνση είναι που θα οδηγήσει στην ανεργία χιλιάδες νέους αγρότες και συνυπεύθυνη είναι και η ΝΔ, που όχι μόνο αποδέχεται αυτήν την πολιτική, αλλά τη διαφημίζει και ως μονόδρομο.

***

Χύνει "κροκοδείλια δάκρυα" η ΝΔ για τους μικρομεσαίους και τις επιχειρήσεις που κλείνουν, αλλά αποφεύγει να πει στο λαό ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αυτή που επιτάσσει την κατά 40% μείωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χώρα μας. Είναι συνυπεύθυνη και η ΝΔ για την κρίση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αφού δε χάνει ευκαιρία να διαφημίσει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το κόμμα των "ευρωπαϊκών επιλογών", που τόσο καταστροφικές έχουν αποδειχθεί για τη χώρα μας.

Κοντολογίς ο Μ. Εβερτ, όταν αναφέρεται στα προβλήματα της ανεργίας που θα αντιμετωπίσουν οι αγρότες και οι απασχολούμενοι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημαγωγεί ασύστολα και προσπαθεί να ψηφοθηρήσει, εκμεταλλευόμενος τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι. Αυτοί ξέρουν πολύ καλά ότι τα προβλήματά τους δε λύνονται με τη δημαγωγία και το σκύψιμο του κεφαλιού στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα μπουν σε δρόμο επίλυσης, μόνο όταν υπάρξει σθεναρή αντίσταση σε αυτές τις επιλογές.

Γιάννης ΦΩΤΟΥΛΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ