Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
"Ναι" στη φίμωση πολιτικών δυνάμεων

Με το πρόσχημα του πολιτισμού και της καθαριότητας, νομάρχες και δήμαρχοι εμμένουν στη φίμωση των πολιτικών δυνάμεων, που, λόγω της αντίθεσής τους, με το σημερινό πολιτικο - οικονομικό κατεστημένο είναι αποκλεισμένα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Παρακάμπτοντας το δικαίωμα στην ενημέρωση και την επικοινωνία με τον πολίτη, απειλούν με ξήλωμα πολιτικών αφισών και αεροπανό - τα μόνα μέσα που απομένουν στις δυνάμεις αυτές, για να προπαγανδίσουν τις ιδέες τους - συμβάλλοντας, έτσι, τα μέγιστα στην αναπαραγωγή του δικομματισμού και τη μονόπλευρη παρουσίαση των πολιτικών του συμπληρωμάτων.

Συγκεκριμένα, μετά από συνάντηση του υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών Β. Σκουρή, με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Β. Κουλουμπής επανέλαβε την πρόθεση των νομαρχών για διεξαγωγή "πολιτισμένων" εκλογών. Μάλιστα, δεν απέκλεισε τη λήψη "δραστικών" μέτρων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να περιοριστεί η ανάρτηση αφισών και αεροπανό.

Λίγες ώρες αργότερα, ο δήμαρχος Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλος "ξαναχτύπησε", αποσπώντας άλλη μια φορά την "πολυπόθητη" προσοχή των Μέσων Ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς από το Γραφείο Τύπου του δήμου ανακοινώθηκε ότι "η αφισορρύπανση ή η ανάρτηση πανό θα ελέγχεται και θα λαμβάνονται αυστηρά μέτρα". Στην ανακοίνωση, βέβαια, δεν αναφέρεται το γεγονός ότι όταν εξεταζόταν ο κανονισμός καθαριότητας του δήμου από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι οι περιορισμοί που προβλέπονταν για την αφισοκόλληση, αφορούσαν μόνο την εμπορική και όχι την πολιτική αφίσα.

Εξάλλου, σε ό,τι αφορά τη συνάντηση του υπουργού με τους εκπροσώπους των νομαρχών, οι τελευταίοι του ζήτησαν να παρθούν μέτρα, ώστε να μην παρατηρηθούν ελλείψεις σε δικαστικούς εκπροσώπους, λόγω μη προσέλευσής τους στα εκλογικά τμήματα. Επιπλέον, για να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας σχετικά με τις σταυροδοσίες, πρότειναν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να μονογράφουν κάθε σταυρό και να ολογράφουν το σύνολό τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν, ακόμα, στα 24 εκλογικά τμήματα που θα στηθούν στις φυλακές, για να ψηφίσουν όσοι φυλακισμένοι δεν τους έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα, εκτός απ' αυτούς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, να ψηφίσουν εκεί και δημόσιοι υπάλληλοι που είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Και αυτό, για να μη "χαρακτηριστούν" οι κρατούμενοι και οι υπάλληλοι που θα ψηφίσουν.

Τα θέματα αυτά είχε εξετάσει, νωρίτερα το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών σε σύσκεψη που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης Αργ. Φατούρο.Οπως είπε αργότερα ο Β. Σκουρής, επίκειται ο διορισμός των δικαστικών αντιπροσώπων και των Εφορευτικών Επιτροπών, η αποφυγή παρουσίασης ελλείψεων δικαστικών αντιπροσώπων είναι ζήτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης και ενδεχομένως θα εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση ή εγκύκλιος που να ρυθμίζει τα θέματα της ψηφοφορίας στις φυλακές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Φοβέρες και απειλές δεν πιάνουν» (2006-07-26 00:00:00.0)
«Φιμώνονται» οι μικρότερες παρατάξεις (2006-05-24 00:00:00.0)
Στην υπηρεσία του δικομματισμού για προεκλογική προβολή (2004-01-14 00:00:00.0)
Επιχείρηση φίμωσης καταγγέλλει ο Γ. Πάντζας (2002-09-28 00:00:00.0)
Ψηφίστηκε επί της αρχής (2002-04-25 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1998-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ