Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΣΟΚ
Ανοίγει το οπλοστάσιο της μαύρης προπαγάνδας

"Συνταγές ευτυχίας", ελλείψει έργων, μοίρασε στην Πάτρα ο Κ. Σημίτης

Τη γλώσσα που το ΠΑΣΟΚ επί δεκαετίες χρησιμοποιεί για να εκβιάσει και λεηλατήσει τις ψήφους των προοδευτικών και αριστερών, τη γλώσσα της κινδυνολογίας, των ψεύτικων διλημμάτων, του τύπου "ΠΑΣΟΚ ή Δεξιά", και της πόλωσης, άρχισε να μιλάει στην προεκλογική εκστρατεία του ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, αφήνοντας στην άκρη το "εκσυγχρονιστικό" προσωπείο.

Τη γνώριμη αυτή γλώσσα υιοθέτησαν αμέσως όλα τα ηγετικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία εξορμούν στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου, όπου εντοπίζουν να υπάρχει πρόβλημα, επιχειρώντας να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις, κυρίως στους δυσαρεστημένους του κόμματός τους, να ξαναψηφίσουν παρά τις αντιρρήσεις που έχουν το ΠΑΣΟΚ και να μην εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους με ψήφο προς τα "μικρά" κόμματα.

Το οπλοστάσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας που παρουσιάζει έντονο γκρίζο και μαύρο χρώμα παρουσίασε χτες ο Κ. Λαλιώτης,ο οποίος ανέλαβε να δίνει τον τόνο της καθημερινής προπαγάνδας το τελευταίο δεκαήμερο.

Κεντρική θέση στην προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ κατέχει το τρικ ότι "κάθε χαμένη ψήφος από το ΠΑΣΟΚ, είναι μια ανάσα ζωής στην απελπισμένη ηγεσία της ΝΔ".

Απαριθμώντας τα διλήμματα που βάζει η προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ ο Κ. Λαλιώτης ανέφερε: "ισχυρή ή αδύναμη Ελλάδα, πρόοδος ή συντήρηση, εκσυγχρονισμός ή αναχρονισμός, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη ή νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και κοινωνική αδικία, δημοκρατία ή αυταρχισμός, πολιτική σταθερότητα ή περιπέτεια".

Στο επίπεδο της "αντιπαράθεσης επιχειρημάτων" ο Κ. Λαλιώτης, αναφερόμενος στα πραγματικά προβλήματα του τόπου, ξέθαψε τις διαφωνίες του Μ. Εβερτ στην οικονομική πολιτική ...της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Απέφυγε να σχολιάσει το ποσοστό που συγκεντρώνει το ΔΗΚΚΙ στις δημοσκοπήσεις, αλλά αρνήθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ κάνει "διμέτωπο", εναντίον της ΝΔ και του κόμματος Τσοβόλα. Κατά τ' άλλα ισχυρίστηκε ότι "το ΠΑΣΟΚ έχει μπει σε επιθετική διάταξη για να αναδείξει τις ιδέες και τις προτάσεις" τους.

Ο Κ. Σημίτης

Ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης,μιλώντας χτες το βράδυ σε μια υποτονική συγκέντρωση στην Πάτρα μοίρασε "συνταγές ευτυχίας" μέσω των έργων που "θα" γίνουν στην περιοχή, όπως η γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, η οδός για την παράκαμψη της Πάτρας, το λιμάνι της πόλης, η αναβάθμιση (!) της εθνικής οδού Αντιρρίου - Ιωαννίνων, το λιμάνι του Αιγίου (!) κ.ά. Επιχειρώντας να δείξει ότι έχει και όραμα, υποσχέθηκε ότι "οι ψηφιακές παροχές από το 40% του συνόλου που είναι σήμερα θα φτάσουν το 82% το 2000" (!). Εκεί όμως που ξεπέρασε όριο σε προκλητικότητα είναι όταν, αναφερόμενος στην "πόλη της ανεργίας" για τη βιομηχανία και την απασχόληση, ισχυρίστηκε ότι οι επενδύσεις στην Αχαϊα τα δύο τελευταία χρόνια αυξήθηκαν 1.000% (!!). Δηλαδή από 5 δισ. την περίοδο 1991 -94, δεκαπλασιάστηκαν την τελευταία διετία. "Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, αποτελεί την ασφαλέστερη εγγύηση για ένα καλύτερο μέλλον της βιομηχανίας στην Αχαϊα και για την αντιμετώπιση της ανεργίας". Προφανώς επειδή κατάλαβε πως μόνο ως κοροϊδία ηχούσαν τα παραπάνω, συνέχισε απαριθμώντας άλλα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων, το Ινστιτούτο Χημείας Υψηλών Θερμοκρασιών, το ιχθυοκαλλιεργητικό κέντρο Αχελώου κ.ά.

Αναφερόμενος στους αγρότες επανέλαβε τα περί επαγγελματικής κατάρτισης 60.000 αγροτών... την επόμενη τετραετία, την εισαγωγή του θεσμού της χρηματοδοτικής μίσθωσης (σ.σ. κομψή έκφραση της επαναφοράς των κολίγων) και τη "λιγότερη γραφειοκρατία στην καταβολή πληρωμών προς τους αγρότες" (!).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τα αγγλικά... (2002-06-14 00:00:00.0)
Οι δημοσκοπήσεις στην υπηρεσία του... «ροκ» (2001-12-04 00:00:00.0)
Εκλέχτηκε το νέο Εκτελεστικό Γραφείο (2001-10-23 00:00:00.0)
Οι βιομήχανοι... «τρέμουν» τους Σημίτη - Λαλιώτη! (2001-06-06 00:00:00.0)
Ο Κ.Λαλιώτης... επί το έργον (2000-03-28 00:00:00.0)
Επιστρατεύονται οι «υψηλοί τόνοι» (2000-03-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ