Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είναι εργάτρια όπως και εμείς...

Στον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χαρτιού στον Ταύρο περιόδευσε χτες η Χριστίνα Τσεντούρου, υποψήφια βουλευτίνα του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια της Αθήνας

"Είναι εργάτρια όπως και εμείς...". Με αυτές τις πέντε λέξεις, οι οποίες όμως φανερώνουν ότι οι άνθρωποι του μόχθου μάχονται στις γραμμές του ΚΚΕ, υποδέχτηκε ένας εργαζόμενος στον Οργανισμό Δημοσιογραφικού Χαρτιού, που βρίσκεται στον Ταύρο, την εργάτρια δέρματος και υποψήφια βουλευτίνα του Κόμματος στη Β Αθήνας Χριστίνα Τσεντούρου.Ο ζωντανός διάλογος που αναπτύχθηκε με τους εργαζόμενους, ο έντονος προβληματισμός, αλλά και οι αναφορές σε γενικότερα πολιτικά θέματα ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το στίγμα της χτεσινής περιοδείας.

Μην παρασύρεστε από ψευτοδιλήμματα

Η Χρ. Τσεντούρου, ξεκινώντας τη συζήτηση με τους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στο ψεύτικο δίλημμα που προσπαθεί να προωθήσει σε αυτές τις εκλογές ο Κ. Σημίτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι "ή κερδίζει η Δεξιά ή η δημοκρατική παράταξη". Συγκεκριμένα, η υποψήφια βουλευτίνα του Κόμματος τόνισε: "Το ΚΚΕ εκτιμά ότι Δεξιά δεν είναι κάποιοι άνθρωποι γενικά και αόριστα, είναι μια συγκεκριμένη πολιτική, μια πολιτική που ακολουθεί και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Κινδυνεύουμε, συνέχισε, από τις δεξιές πολιτικές, τις πολιτικές που σπρώχνουν τον κόσμο στην απραξία και την αδράνεια. Τις δεξιές πολιτικές που οδηγούν στη συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης της χώρας, στην ανεργία και στην επικράτηση του μεγάλου κεφαλαίου".

Η συγκεκριμένη μας επίσκεψη, υπογράμμισε η Χρ. Τσεντούρου, δεν έχει μόνο προεκλογικό χαρακτήρα. Ηρθαμε, συνέχισε, για να προειδοποιήσουμε τους εργαζόμενους για τα δεινά που τους περιμένουν. Δε θέλουμε να κινδυνολογήσουμε, ούτε να τρομοκρατήσουμε. Οποιος, κατέληξε, και αν είναι ο νικητής αυτών των εκλογών, ένα είναι σίγουρο: Οτι έχει δεσμευτεί να υλοποιήσει το πρόγραμμα "σύγκλισης", που απορρέει από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, μια συνθήκη που υπέγραψαν και αποδέχονται όλα τα άλλα κόμματα.Σ' αυτές τις εκλογές, η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι χτύπημα σε όλα αυτά τα σχέδια.

Υπόσχεσή μας, οι αγώνες

Δεν υποσχόμαστε αόριστες θέσεις εργασίας, προεκλογικές αυξήσεις και ψεύτικες παροχές. Λέμε, επισήμανε η Χρ. Τσεντούρου, ότι πρέπει να παρθούν μέτρα, για να έχουμε βιομηχανική παραγωγή, να έχουμε ανάπτυξη, να βάλουμε φρένο στην ιδιωτική ασυδοσία, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι πραγματικές προϋποθέσεις για παροχές. Διεκδικούμε την ψήφο του ελληνικού λαού, για να γίνει ο ίδιος ο λαός πρωταγωνιστής στους αγώνες για ένα καλύτερο αύριο. Τον κομμουνιστή να ψάξετε να τον βρείτε, κατέληξε, μέσα στο σωματείο και το συνδικάτο, εκεί που παλεύει και μπαίνει μπροστάρης στους αγώνες των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Μαύρο» στην κοροϊδία (2004-03-02 00:00:00.0)
Ο Ταύρος έχει δήμαρχο! (1998-09-26 00:00:00.0)
Εντονες διεργασίες στους κόλπους της Δεξιάς (1998-04-02 00:00:00.0)
"Αμφίπλευρη διεύρυνση" (1996-07-23 00:00:00.0)
Παραληρήματα της Δεξιάς (1996-01-20 00:00:00.0)
Τώρα υπόσχεται καταβολή των αποζημιώσεων (1995-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ