Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΛΓΙΟ
Συλλήψεις δικαστικών και αστυνομικών

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-

Μπαράζ συλλήψεων και αιφνιδιαστικών ερευνών χτες τα ξημερώματα στα κεντρικά της Αστυνομίας και στα σπίτια αστυνομικών της βελγικής πόλης Σαρλερουά. Η χτεσινή "συγκομιδή" των βελγικών αρχών ήταν η σύλληψη 23 ατόμων μεταξύ των οποίων αρκετοί δικαστικοί και αστυνομικοί. Η αιτία της προσαγωγής των παραπάνω στα αστυνομικά τμήματα για ανάκριση ήταν οι πληροφορίες και οι ενδείξεις που τους έφεραν να έχουν έμμεση ή άμεση σχέση με την πολύκροτη σπείρα παιδεραστίας του Μαρκ Ντιτρού...

Δικαστικές αρχές του Νεφσατό δήλωναν μέχρι το μεσημέρι στους δημοσιογράφους ότι πολλοί από τους συλληφθέντες θα ανακρίνονταν εντός 24ώρου και ότι από την πορεία των ερευνών θα εξαρτηθεί εάν θα προβούν και σε άλλες συλλήψεις. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να γίνει γνωστό ποιοι και πόσοι ήταν αυτοί.

Σύμφωνα με ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα του Βελγίου, στη διάρκεια των αιφνιδιαστικών αστυνομικών εφορμήσεων έγιναν έρευνες κυρίως στα κεντρικά γραφεία της αστυνομικής διεύθυνσης της πόλης Σαρλερουά και σε σπίτια αξιωματικών. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι από τους 23 συλληφθέντες, οι εννιά ήταν αστυνομικοί που υπάγονταν στα κεντρικά της Αστυνομίας της πόλης Σαρλερουά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ