Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Τώρα και διαθεσιμότητες!

Σωρεία αντεργατικών παραβιάσεων που καλύπτονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο!

Σε νέες αντεργατικές ενέργειες προχώρησε το "Ασκληπιείο Αθηνών",πριν δύο περίπου βδομάδες θέτοντας σε διαθεσιμότητα 35 εργαζόμενους,ενώ συγχρόνως υποχρεώνει τους υπόλοιπους να εργάζονται επί μήνες χωρίς ρεπό. Στο ενεργητικό της εργοδοσίας συμπεριλαμβάνεται και η απόλυση της προϊσταμένης τεχνητού νεφρού - μέλος του ΔΣ του Σωματείου - αφού πρώτα την έθεσε σε διαθεσιμότητα, κατά τη διάρκεια της οποίας προσέλαβε στη θέση της δύο νέα άτομα. Τα παραπάνω καταγγέλλουν, μεταξύ άλλων, σε κοινή ανακοίνωσή τους, το Σωματείο των εργαζομένων, η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Να σημειωθεί ότι, στους εργαζόμενους του ιδρύματος, οφείλονται δεδουλευμένες αποδοχές ενός και πλέον χρόνου, ενώ στους περισσότερους οφείλονται ακόμα και οι αποδοχές του Νοέμβρη του 1994!

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, στην επιχείρηση επικρατεί καθεστώς τρομοκρατίας, με "συνεχείς απειλές, καθημερινές εξυβρίσεις και ψευδείς δηλώσεις", που στοχεύουν στην "άνευ όρων αποχώρηση από την εργασία, δεκάδες εργαζόμενοι έχουν αποχωρήσει το τελευταίο έτος χωρίς ικανοποίηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους, δηλαδή την καταβολή μισθών, αποδοχών και αποζημιώσεων".

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν και τη στάση της πολιτείας απέναντι στα προβλήματά τους, στάση που δημιουργεί ερωτηματικά, όπως: "Γιατί, δεν υπήρξε καμιά συνέπεια σε βάρος της επιχείρησης, παρότι η Επιθεώρηση Εργασίας Αθηνών, ενοχλήθηκε κατ' επανάληψη; Γιατί, ενώ ο κ. Παπαδάτος (εκπρόσωπος της επιχείρησης) οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, την περασμένη βδομάδα, είναι έξω; Γιατί, ενώ ο νομίατρος κ. Τσαντίρης είπε ότι θα επιβληθούν πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων λόγω πολλαπλών παραβάσεων, δεν επιβλήθηκαν; Γιατί, η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας δηλώνει αναρμόδια; Γιατί το ΙΚΑ Αλεξάνδρας παρότι γνωρίζει τις ατασθαλίες με τα ένσημα, δεν κάνει έλεγχο;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ