Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝΗΛΕΙΑΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ
Μόνος δρόμος, η αντεπίθεση

- Ποια είναι σήμερα η κατάσταση στο Νομό Ηλείας;

- Ο Νομός Ηλείας σταθερά οδηγείται στην υποβάθμιση και το μαρασμό, από τις πολιτικές που σχεδιάζονται στις Βρυξέλλες και υλοποιούνται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ με τη στήριξή της. Νέοι άνεργοι προστίθενται στην ήδη υπερβολικά συσσωρευμένη πανελλαδικά στρατιά, καθώς επιχειρήσεις κλείνουν και οι θέσεις εργασίας μειώνονται.

Ο νομός αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα εσωτερικής μετανάστευσης, καθώς πολλοί νέοι, μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, μετακινούνται προς τις πόλεις ψάχνοντας για ένα μεροκάματο. Οι αγρότες και κτηνοτρόφοι οδηγούνται σε απόγνωση από την εφαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και της ΓΚΑΤΤ. Η βιομηχανική ντομάτα συνειδητά υπονομεύεται, εξαιτίας του ευρωπαϊκού καταμερισμού. Η αμπελοκαλλιέργεια πλήττεται, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να επιδεινώνεται η θέση των σταφιδοπαραγωγών. Οξύτατα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καρπουζοπαραγωγοί. Οι κτηνοτρόφοι βλέπουν τους κόπους όλης της χρονιάς να γίνονται θυσία στο βωμό του κέρδους των αεριτζήδων.

- Ποια είναι η αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης για το Νομό;

- Αντί να υπάρξει πολιτική, σχεδιάζονται δρόμοι και λιμάνια, ώστε τα μονοπώλια να μπορούν να μεταφέρουν προϊόντα. Αυτό το ονομάζουν ανάπτυξη. Ομως, τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή, που δεν παίρνει υπόψη της τους ανθρώπους, τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, εξασφαλίζοντας μόνο τα συμφέροντα των λίγων; Είναι, απλούστατα, το αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλισμού, που σωρεύει κέρδη για τους λίγους, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους. Αυτό το μοντέλο "ανάπτυξης" έχουν σαν όραμα τα ευρωπαϊκά κέντρα και οι ντόπιοι "εκσυγχρονιστές" υπάλληλοί τους. Αυτό εφάρμοσε η ΝΔ σαν κυβέρνηση, το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό όραμα του ΣΥΝ, μ' αυτό δεν συγκρούονται η ΠΟΛ.ΑΝ. και το ΔΗΚΚΙ.

Ολοι αυτοί έδεσαν τη χώρα στα δεσμά της Συνθήκης του Μάαστριχτ, αδιαφορώντας για το μέλλον του ελληνικού λαού, τον οποίο χρησιμοποίησαν σαν άλλοθι για τις επιλογές τους.

- Υπάρχει διέξοδος;

- Τα τελευταία χρόνια, ο λαός της Ηλείας είδε, έπαθε και έμαθε πολλά. Διαπίστωσε στο πετσί του τι σημαίνει "εκσυγχρονισμός". Τώρα ξέρει. Γνωρίζει πως τα δεινά, για τα οποία έγκαιρα προειδοποίησαν οι κομμουνιστές, του χτυπούν την πόρτα. Καταλαβαίνει πως ο μόνος δρόμος να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του δεν είναι αυτός της υποταγής, αλλά εκείνος της αντίστασης και της αντεπίθεσης. Γι' αυτό σ' αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία της Ηλείας δεν πρόκειται να παρασυρθούν ξανά από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του δικομματισμού και των δεκανικιών του. Ξέρουν πως το συμφέρον τους είναι να ορθώσουν ένα βροντερό τείχος αντίστασης στους ευρωπαϊκούς "μονόδρομους", στηρίζοντας αποφασιστικά τη μόνη πολιτική δύναμη αγώνα και προοπτικής. Γι' αυτό στις 22 του Σεπτέμβρη ο λαός της Ηλείας θα ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ, δίνοντάς του τη δύναμη να παλέψει από καλύτερες θέσεις για την ανατροπή της ευρωυποταγμένης πολιτικής και της συντηρητικής επέλασης στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Π. Ζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επείγουσα ανάγκη για μέτρα στήριξης του εισοδήματος (2021-03-12 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια στις 10 Δεκέμβρη (2001-11-28 00:00:00.0)
Μέτωπο στην εγκατάλειψη και την αδιαφορία (1998-02-19 00:00:00.0)
"Πυρετός" προετοιμασίας (1996-02-13 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο κτηνοτρόφων αύριο (1996-01-24 00:00:00.0)
Δυναμικά στον αγώνα (1996-01-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ