Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα καλά και συμφέροντα

Λιγότερο κράτος αξιώνουν όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια οι πολυεθνικές, προσβλέποντας σε μεγαλύτερη ασυδοσία και περισσότερα υπερκέρδη από τη ληστρική εκμετάλλευση των ανθρώπων του μόχθου και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας. Την ίδια αξίωση προβάλλει και η ηγεσία των Ελλήνων βιομηχάνων, που αποτελεί τη φωνή τους στην Ελλάδα.

Μόλις προχτές, η ηγεσία του ΣΕΒ - που δημόσια δηλώνει αντίθετη στον κρατισμό - αξιώνει από την κυβέρνηση, που θα προκύψει στις 23 Σεπτέμβρη, να εξασφαλίσει "τη συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στις προμήθειες του δημοσίου και των δημόσιων οργανισμών". Ούτε λίγο ούτε πολύ, τα θέλουν μονά - ζυγά δικά τους. Από τη μια δε θέλουν κρατικές παρεμβάσεις και από την άλλη - σαν τρωκτικά του δημόσιου χρήματος που είναι - απαιτούν από την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, να τους εξασφαλίσει μεγαλύτερο μερτικό από τις κρατικές προμήθειες.

Η ουσία, λοιπόν, είναι τα καλά και συμφέροντα και όλα τ' άλλα, περί κρατισμών κλπ., είναι προσχήματα και προφάσεις εν αμαρτίαις. Αυτή είναι η πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ