Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝ
Και το ΠΑΣΟΚ θέλει και ψήφους ζητάει

"Το αίμα νερό δε γίνεται με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι εκλογικές ανάγκες του κόμματος πρέπει να εξυπηρετούνται". Αυτή είναι η ουσία του προεκλογικού πολιτικού λόγου του Συνασπισμού, όπως εκφράζεται από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Ο Λ. Κύρκος, που προχτές στο ραδιοσταθμό "Φλας" δήλωνε ότι η σύγκλιση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ είναι στην ημερήσια διάταξη και ιστορική αναγκαιότητα, χτες από το Λασήθι τόνισε ότι "ο ΣΥΝ καταγγέλλει τη "δεξιά πολιτική", είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ, ως υπεύθυνη για τη σημερινή παρακμή της Ελλάδας"!!! Ετσι ζήτησε από τους Ελληνες ψηφοφόρους να προτιμήσουν το κόμμα του και για να μη μένει καμιά αμφιβολία πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτή η ψήφος - εφόσον βέβαια δοθεί - έφερε πάλι τα πράγματα στον ίσιο δρόμο, λέγοντας: "Η ΝΔ έχει μεγάλες ευθύνες. Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί. Ο ΣΥΝ μπορεί να γίνει δύναμη έμπνευσης, κρούσης, ελέγχου"!!! Προφανώς τέτοια δύναμη για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος, που προχτές από το Ηράκλειο έκανε λόγο για δεξιόστροφη πολιτική Σημίτη, σε συνέντευξή του στα χτεσινά ΝΕΑ επανέρχεται σε όσα είχε πει την τελευταία φορά στο Ζάππειο: "Δεν αδιαφορούμε - λέει - για το ποιος κυβερνά ή θα κυβερνήσει τη χώρα". Επίσης ξεσπαθώνει κατά των αυτοδύναμων κυβερνήσεων και ακριβώς πάνω σ' αυτό, στο γεγονός δηλαδή ότι η χώρα κυβερνήθηκε από αυτοδύναμες κυβερνήσεις, βρίσκει ουσιαστικά την εξήγηση της συντηρητικής πολιτικής που ακολούθησαν και ακολουθούν οι δύο εταίροι του δικομματισμού.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Π. Κουναλάκης, μέλος της ΚΠΕ του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής. Με χθεσινή του συνέντευξη στην ΑΥΓΗ απαντάει στα σενάρια πιθανής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ, απορρίπτοντάς τα ως θέμα προβληματισμού και συζήτησης, μόνο και μόνο γιατί η περίοδος που διανύουμε είναι προεκλογική και συνεπώς η αναμόχλευση του θέματος θα έχει ως αποτέλεσμα εκλογικά αποτελέσματα εις βάρος του Συνασπισμού. "Η συζήτηση αυτή στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε - λέει - είναι άνευ αντικειμένου και εκ του πονηρού, έχει σκοπό να δημιουργήσει σύγχυση και αντιθέσεις στο Συνασπισμό, να λεηλατηθεί ένα μέρος της επιρροής του από το ΠΑΣΟΚ". Και προσθέτει: "Ο Συνασπισμός δεν απεμπολεί την αυτονομία του. Αλλά δεν είναι ένα κόμμα κλειστό, που αρνείται το διάλογο και τη συνεργασία σε προγραμματική βάση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ