Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
"Μικρά" 5λεπτα και καταβολή αγγελιόσημου

Τα μικρά κόμματα και ο τηλεοπτικός τους χρόνος ήταν στο επίκεντρο της χτεσινής συνεδρίασης του ΕΣΡ. Το ΕΣΡ, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση, γνωμοδοτεί ότι τα κόμματα, τα οποία δεν καλύφθηκαν με τις μέχρι σήμερα ρυθμίσεις, έχουν το δικαίωμα να προβάλλουν τις θέσεις τους, σε πρόγραμμα 5λεπτης διάρκειας από την ΕΡΤ. "Κατ' αντανάκλαση", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η απόφαση, τα 5λεπτα, θα πρέπει να μεταδοθούν και από τους ιδιωτικούς σταθμούς, όπως ειδικότερα "ορίσει η Διακομματική Επιτροπή". Αντίθετοι στην προβολή των μικρών κομμάτων με 5λεπτα από τους ιδιωτικούς σταθμούς, ήταν τα μέλη του ΕΣΡ Ιάσων Μοσχοβίτης και Μιχάλης Δημητρίου, οι οποίοι εξέφρασαν την άποψη, να μην είναι υποχρεωτικό το 5λεπτο για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Ο Θρασύβουλος Λαζαρίδης, μέλος του ΕΣΡ, υποστήριξε ότι θα πρέπει η υποχρέωση των ιδιωτικών σταθμών να περιοριστεί μόνο στα τοπικά κανάλια.

Με άλλη χτεσινή απόφασή του, το ΕΣ, τονίζει ότι δέχεται ομόφωνα πως στην υποχρέωση παρακράτησης και καταβολής αγγελιόσημου - όπως και σε κάθε άλλη διαφήμιση - υπόκεινται και τα διαφημιστικά προεκλογικά μηνύματα των κομμάτων και των υποψηφίων.

Το ΕΣΡ στη συνεδρίαση της επόμενης Τρίτης έχει προσκαλέσει τους εκπροσώπους των έξι πολιτικών κομμάτων, (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Πολιτική Ανοιξη, Συνασπισμός και ΔΗΚΚΙ), προκειμένου λίγες μέρες πριν από την τελική αναμέτρηση, να συζητηθεί αν οι αποφάσεις της Διακομματικής Επιτροπής, υλοποιήθηκαν από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ