Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
"Κρεματόρια" εργασιακοί χώροι

"Κρεματόρια" χαρακτηρίζονται, σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου,εργασιακοί χώροι του νησιού, με αφορμή ακόμα ένα εργατικό ατύχημα, με θύμα έναν εργάτη, που, ενώ δούλευε σε έργα της ΔΕΗ, τα οποία εκτελεί εργολάβος, έπεσε από κολόνα ύψους εννιά μέτρων και τραυματίστηκε, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Στην ανακοίνωση του ΕΚΖ, τονίζεται: "Εγκληματική ευθύνη, φέρει ο νομάρχης Ζακύνθου, για τη μη λειτουργία των επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας, που πέρα από τις υποσχέσεις, που έχει δώσει κατά καιρούς, μέχρι στιγμής περί άλλα τυρβάζει. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ποια πολιτική εξυπηρετεί, ποια μεγαλοσυμφέροντα, αφού με την ένοχη συναίνεσή του συνεχίζει να παρέχει κάλυψη σ' όλα αυτά τα άνομα συμφέροντα που λειτουργούν από την ανυπαρξία στοιχειώδους ελέγχου και λειτουργίας των υπηρεσιών".

Τεράστιες ευθύνες, όμως, επιρρίπτει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και στο υπουργείο Εργασίας, μια και όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή του, "από τη στιγμή που οι Επιθεωρήσεις Εργασίας μεταβιβάστηκαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση αποδυναμώθηκαν ακόμα περισσότερο".

Για την ανατροπή αυτής της ασύδοτης κατάστασης το ΕΚΖ, καλεί τα Συνδικάτα και τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους για την προστασία της ίδιας τους της ζωής. Καλεί τους φορείς και τα κόμματα να πάρουν θέση στο θέμα της προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων, ενώ, τέλος, καλεί το υπουργείο Εργασίας να υλοποιήσει επιτέλους τη νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ