Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν θρανία...;

Με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς αποκάλυψε ο κυριακάτικος "Ρ" τις τεράστιες ελλείψεις και κενά, που υπάρχουν στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης. Ανάμεσά τους και τις τεράστιες ελλείψεις σε αίθουσες (22.331 λιγότερες από τις αναγκαίες) και τις χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών (περίπου 16.500).

Εκτος, όμως, απ' αυτά, υπάρχουν κι άλλα τραγελαφικά στη δημόσια παιδεία, ως συνέπεια της ...μεγάλης και ...ιδιαίτερης φροντίδας των κυβερνώντων και της πολιτικής τους. Ενα νέο κτίριο, στην περιοχή Βεϊκου του Δήμου Ν. Ιωνίας της Αττικής είναι ήδη έτοιμο να υποδεχτεί μαθητές των γύρω γυμνασίων, που στοιβάζονται τώρα σε διπλοβάρδιες και να αμβλύνει τα υπάρχοντα προβλήματα, αλλά δεν μπορεί ακόμη να λειτουργήσει. Ο λόγος; Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων δεν έχει να διαθέσει τα απαιτούμενα θρανία... Και αυτό, παρά τις συνεχείς παραστάσεις και επίμονες οχλήσεις της τοπικής Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων, από τον περασμένο ακόμη χρόνο.

Αντί της... επανάστασης, που πυρετωδώς υποτίθεται πως διεξάγει στο χώρο της παιδείας ο αρμόδιος υπουργός, δεν κοιτά καλύτερα να πάνε αμέσως θρανία και ό,τι άλλο χρειάζεται, για να λειτουργήσει, ως γυμνάσιο, το εν λόγω κτίριο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ