Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντίσταση και προοπτική

Οσο προχωράει η προεκλογική αναμέτρηση, τόσο πιο εμφανές γίνεται το γεγονός ότι οι εταίροι του δικομματισμού έχουν έτοιμα τα νέα αντιλαϊκά σχέδια και το εθνικό ξεπούλημα, που επιδιώκεται μάλιστα να γίνει με τη λαϊκή έγκριση. Μια λαϊκή έγκριση, που θέλουν να "ξεπλύνει" την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την υποτελή στα ξένα κέντρα πολιτική του Κ. Σημίτη. Θέλουν να "ξεπλύνουν" την πολιτική των κομμάτων του Μααστριχτικού τόξου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΛ.ΑΝ., ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ. Με τη λαϊκή ετυμηγορία, επιδιώκεται να αναβαπτιστεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ ο δικομματισμός, που, διά μέσου των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με συνευθύνη των δεκανικιών τους, εφάρμοσε πολιτικές που οδήγησαν:

  • Στην αύξηση της ανεργίας πάνω από 10%.
  • Στην απώλεια εισοδήματος εργατοϋπαλλήλων μέχρι και 54% από τη μονόπλευρη λιτότητα.
  • Τη λαϊκή κατανάλωση στα επίπεδα του 1988.
  • Στις εξευτελιστικές αυξήσεις μισθών και συντάξεων σε μόνιμη βάση κάτω από τον τιμάριθμο.
  • Στο κλείσιμο παραγωγικών μονάδων, όπως η "Good Year" προς δόξαν της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
  • Στο ξεπούλημα στους ιδιώτες δημοσίων επιχειρήσεων ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ., σε πρώτη φάση, των πιο κερδοφόρων τμημάτων τους.
  • Στο ξεκλήρισμα των αγροτών και κτηνοτρόφων, μέσα από την εκπόνηση και εφαρμογή των εντολών της ΕΕ.
  • Στην υποβάθμιση της παρεχόμενης υγείας, παιδείας, ασφάλισης, μέσα από τα συνεχώς μειούμενα κονδύλια του προϋπολογισμού, εξευτελίζοντας παραπέρα την αξία της εργατικής δύναμης.
  • Στον αφελληνισμό της ελληνικής ναυτιλίας.
  • Στην αντιμετώπιση με τους κρανοφόρους των ΜΑΤ κάθε εργατικής κινητοποίησης.
  • Στην υποτέλεια σε ΗΠΑ και ΕΕ.

Βεβαίως, για να είμαστε δίκαιοι, αυτές οι πολιτικές οδήγησαν στην κατακόρυφη αύξηση των κερδών των μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλεμπόρων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλοκαναλαρχών, οδήγησαν στα γνωστά υπερκέρδη των διαπλεκομένων συμφερόντων, τα οποία αποτελούν τους στυλοβάτες του καπιταλιστικού συστήματος και, στην προκειμένη περίπτωση, της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν το πραγματικό ψηφοδέλτιο του δικομματισμού, των ηγετικών κομμάτων του, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και των συνοδοιπορούντων μικρότερων κομμάτων, που παίζουν το ρόλο του αναχώματος προς τη ριζοσπαστικοποίηση των συνειδήσεων. Αυτή τη θηλιά στο λαιμό του καλείται να ψηφίσει ο Ελληνας ψηφοφόρος στις 22 Σεπτέμβρη, σ' αυτές τις πολιτικές αφανισμού του, καλείται να γίνει συνένοχος και συνοδοιπόρος.

Επομένως, ο σκεπτόμενος πολίτης, ο προοδευτικός πολίτης, ο κάθε πατριώτης δεν πρέπει να αφεθεί στους χειραγωγούς συνειδήσεων του παρωχημένου δικομματικού σκηνικού, στους πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των παραπληρωμάτων τους να τον μεταφέρουν, μέσα από σαπουνόφουσκες του τύπου "εκσυγχρονισμός", "δικαιότερο κοινωνικό κράτος", "εθνικό συμφέρον", "πάταξη των κηφήνων", σε ψεύτικους παραδείσους, σε ιδεολογική και πολιτική αποχαύνωση, σε αμνησία, ώστε, αντί να οδηγηθεί σε ψήφο οργής και αντίστασης, σε ψήφο στο ΚΚΕ, να οδηγηθεί, για άλλη μια φορά, στη μέγκενη του δικομματισμού και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που αυτός υπηρετεί.

Μέσα από την πολύχρονη πείρα που έχει αποκτήσει ως θύμα των αντιλαϊκών επιλογών ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και συνοδοιπορούντων, πρέπει να αρνηθεί, για άλλη μια φορά, να κάνει το ίδιο λάθος. Σ' αυτές τις εκλογές, δίνεται η ευκαιρία στις λαϊκές δυνάμεις, στις πατριωτικές δυνάμεις, να χαλάσουν τη σούπα της ομοφωνίας και ομοψυχίας των πέντε κομμάτων υπό το πέπλο του ευρωμονόδρομου και του αμερικανο-ΝΑΤΟικού παράγοντα.

Γι' αυτό και η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος με πολλαπλή δυναμική.

Είναι ψήφος αντίστασης και ρήξης με το σύστημα, γιατί δυναμώνει εκείνον τον πόλο, που, από τη ζωή δικαιωμένος χρόνια τώρα, αγωνίζεται για το δίκιο του εργάτη, του υπαλλήλου, του αγρότη, του επαγγελματία στην πρώτη γραμμή. Το ΚΚΕ είναι το κόμμα, που καθημερινά έδινε και δίνει τη μάχη για το πιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα στο πλευρό του λαού και δεν περίμενε τις εκλογές για να σταθεί πλάι του. Είναι ψήφος προοπτικής, αφού εντάσσεται στην πιο επαναστατική, στην πιο ασυμβίβαστη δύναμη της κοινωνίας μας, που διακηρύσσει, όχι μόνο το σταμάτημα του σημερινού κατήφορου, ή τη διαχείριση επί το λογικότερον του καπιταλισμού, αλλά την ανατροπή της σαπίλας και του Μεσαίωνα όπου μας οδηγεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Είναι ψήφος πατριωτική, αφού θα δυναμώσει τον πόλο συσπείρωσης δυνάμεων ενάντια στην αμερικανο-ΝΑΤΟική και ευρωπαϊκή εξάρτηση, βάζοντας ένα ακόμα λιθαράκι στη δημιουργία του αντιμονοπωλιακού - αντιιμπεριαλιστικού δημοκρατικού μετώπου του λαού μας.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μοναδική ψήφος διαμαρτυρίας, που πολλαπλασιάζει το αποτέλεσμά της, αφού αυτή η ψήφος δεν πρόκειται να εκποιηθεί έναντι θέσεων στα σαλόνια κυβερνητικής εξουσίας, πράγμα που έχει συμβεί με την ψήφο στο ΣΥΝ, το πρώτο επιλαχόν κόμμα μετεκλογικό εταίρο της "κεντροαριστερής" σούπας, που ονειρεύεται το ΠΑΣΟΚ, αν κερδίσει τις εκλογές.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη αντιδεξιά ψήφος, αφού δεξιά είναι η αμερικανοκρατία, το Μάαστριχτ της ΕΕ, η μονόπλευρη λιτότητα και εξαθλίωση, το ξεπούλημα του παραγωγικού ιστού της χώρας, άξονες, που αποτελούν τα σημεία αναφοράς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των δεκανικιών τους.

Τέλος, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι και η αριστερή απάντηση αυτών που εξακολουθούν να ονειρεύονται ρεαλιστικά, να ελπίζουν και να μάχονται. Είναι η ψήφος αυτών που εξακολουθούν να "θυσιάζουν" τα καλύτερά τους χρόνια, για μια καλύτερη και ανθρώπινη ζωή για όλους. Είναι η ψήφος αυτών, που αργά και βασανιστικά, αλλά σίγουρα, θα σηκώσουν τον κόκκινο ήλιο της λαϊκής συσπείρωσης και του μετώπου αντεπίθεσης για την Ελλάδα του λαού της.

Μάρκος ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ