Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Λείπει η αυτοπεποίθηση, περισσεύει το άγχος
  • Οι απαντήσεις Ραβούση για την εικόνα της ΑΕΚ
  • Πρόβλημα "γνωριμίας" Νικολα'ϊδη με τους υπόλοιπους παίκτες

Το λαϊκό γνωμικό "το καλό πράγμα αργεί να γίνει" φαίνεται πως ασπάζεται ο Πέτρος Ραβούσης. Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου ζήτησε από τους φιλάθλους υπομονή και τους διαβεβαίωσε πως η ομάδα θα βρει τον καλό εαυτό της στη συνέχεια. Επανέλαβε ότι το άγχος και η πίεση "δένουν" τα πόδια των παιχτών, διευκρίνισε όμως πως δεν ευθύνεται ο κόσμος.

"Μάλλον από μας προέρχονται. Τα γεγονότα του καλοκαιριού (σ.σ. φυγή Μπάγεβιτς) δημιούργησαν πίεση. Θυμάστε τα δημοσιεύματα που αμφέβαλλαν για το αν η ομάδα μπορεί να συνεχίσει την πορεία της. Αυτό άγχωσε τους ποδοσφαιριστές. Στην προπόνηση η διάθεσή τους είναι πολύ καλή. Χρειάζονται αυτοπεποίθηση, ψυχολογία, να διώξουν τον όποιο φόβο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποτέλεσμα η κακή εικόνα, αφού "η πίεση σε ορισμένους ποδοσφαιριστές -"κλειδιά" είναι περισσότερη και έτσι δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Πέρσι οι παίχτες δεν έκαναν λιγότερες ατομικές ενέργειες, απλά φέτος δεν έχουν ακόμα την κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση που θα τους βοηθήσει να πετύχουν".

Μετά το ρητορικό ερώτημα "αυτοί που είναι μακριά από τον καλό τους εαυτό, ξέχασαν την μπάλα που ήξεραν", ο Ραβούσης απάντησε σε ερώτηση σχετική με τον Κετσπάγια: "Εχει περισσότερο άγχος απ' όλους. Μερικά πράγματα δεν του βγαίνουν όπως πριν και του δημιουργείται πρόβλημα αυτοπεποίθησης. Δε νομίζω πως σκέφτεται τη λήξη του συμβολαίου του". Παραδέχτηκε πως η συνεργασία του Νικολαϊδη με τους συμπαίχτες του δεν έχει φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο με ευθύνη αμφότερων των πλευρών. "Πρέπει να γνωριστούν καλύτερα και να συγχρονιστούν".

Ζήτημα προσαρμογής υφίσταται και για τους αντικαταστάτες των Τσάρτα - Σαμπανάτζοβιτς που ακόμα δεν έχουν δείξει τις δυνατότητές τους. "Πάντως είναι λάθος να πούμε από τώρα αν η απουσία τους επηρεάζει ή όχι", κατέληξε.Ο "Πετράν" ξαναείδε το παιχνίδι με την Καστοριά και εξέφρασε τη διαφωνία του για τις κριτικές: "Η εικόνα δεν είναι τόσο τραγική όσο την παρουσιάζετε. Είχαμε αγωνιστικότητα και τον έλεγχο του παιχνιδιού. Με αντίπαλο που είχε 10 παίχτες στην άμυνα και 30 - 35 μ. απόσταση στις γραμμές του κάναμε αρκετές και καλές ευκαιρίες. Κάπου μας γύρισε την πλάτη και η τύχη", πρόσθεσε.

Για τον Ραβούση αυτό που μετράει τώρα είναι η ουσία (βαθμοί). Στη διακοπή του πρωταθλήματος θα δουλέψει πάνω στις αδυναμίες και πιστεύει πως δύο νίκες στα επόμενα παιχνίδια (σ.σ. Χέμλον, ΟΦΗ) θα βοηθήσουν. "Χρειάζεται μια μεγάλη επιτυχία για ν' αποβληθούν τα στοιχεία που κρατάνε την ομάδα μακριά απ' τις δυνατότητές της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ