Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ,ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ
Ισχυρό ΚΚΕ δύναμη στους αγώνες

- Πώς διαγράφεται η κατάσταση στο χώρο των ΕΒΕ σήμερα;

- Μπορούμε να πούμε ανεπιφύλακτα ότι είναι η χειρότερη που έχουμε γνωρίσει. Ολες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις μάς έχουν στο στόχαστρο. Οι επαγγελματοβιοτέχνες του Νομού Τρικάλων, 22 χρόνια τώρα, γνώρισαν πολύ καλά την αντιλαϊκή πολιτική τους, που φέρνει τη λιτότητα, την ανεργία, τη φτώχεια, την αναδουλιά, την πτώση του τζίρου στα καταστήματά μας. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ υλοποιούσαν όλες τις αποφάσεις, τις οδηγίες και τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολυεθνικών, ενάντια πάντα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Με τα συνεχή αντιλαϊκά μέτρα και τα "σταθεροποιητικά προγράμματα", μείωσαν δραματικά το εισόδημα των εργατοϋπαλλήλων, των συνταξιούχων, των αγροτών και των κτηνοτρόφων, αφού συμφώνησαν και συμφωνούν με τις εξευτελιστικές τιμές των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που καθορίζουν οι Βρυξέλλες. Μαζί ψήφισαν τη Συμφωνία του Μάαστριχτ, την ΓΚΑΤΤ, την ΚΑΠ, καθώς και άλλες συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με άμεσο αντίκτυπο και στους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους.

- Πιο συγκεκριμένα, πώς εκφράζεται αυτός ο αντίκτυπος;

- Ηρθαν τα πολυκαταστήματα στην πόλη των Τρικάλων, αλλά και σ' ολόκληρη τη χώρα, απειλώντας με εξαφάνιση πάνω από 20 κλάδους στο χώρο των επαγγελματιών και βιοτεχνών. Αυτή τη στιγμή, λειτουργούν 4 πολυκαταστήματα στα Τρίκαλα, παίρνοντας από την πόλη μας μεγάλο μερίδιο της αγοράς.

Απελευθέρωσαν την επαγγελματική στέγη και το ωράριο, επέβαλαν 35% φορολόγηση στους συνεταιρισμούς και στις ΟΕ - ΕΕ, εφάρμοσαν τα "αντικειμενικά κριτήρια", μετέτρεψαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα πρόσθετο φορομπηχτικό μηχανισμό. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ διατηρούν τις συντάξεις πείνας στους συνταξιούχους των ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΤΑΕ, περικόπτοντας συνεχώς τον κοινωνικό πόρο.

Τα δύο αυτά κόμματα κατάργησαν ουσιαστικά τη χρηματοδότηση στη βιοτεχνία, κάνοντας το τραπεζικό σύστημα απλησίαστο, στέλνοντας τους ΕΒΕ στους τοκογλύφους με τις γνωστές συνέπειες για τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Αρνήθηκαν την καθιέρωση του συνδικαλιστικού πόρου, παρά τις υποσχέσεις και των δύο. Και τα δύο κόμματα, που μας κυβερνούν 22 χρόνια, ενώ παίρνουν συνεχώς μέτρα σε βάρος μας, από την άλλη μεριά, χρησιμοποιούν την "καραμέλα" του εκσυγχρονισμού και της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν στην κυβέρνηση, συκοφαντούσαν τις κινητοποιήσεις μας, αποκαλώντας μας φοροφυγάδες, συντεχνίες, υποκινούμενους. - Μπροστά στις εκλογές, τι επιλογές μπορούν να κάνουν οι ΕΒΕ, με δεδομένη αυτή την κατάσταση;

- Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι του Νομού Τρικάλων στις εκλογές αυτές πρέπει να καταδικάσουν με την ψήφο τους τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΠΟΛ.ΑΝ. - ΣΥΝ - ΔΗΚΚΙ, αφού ουσιαστικά κι αυτά συμφωνούν στις βασικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με την ευρω-λαγνεία που τα διακρίνει. Πρέπει η ψήφος να πάει στο ΚΚΕ. Στο κόμμα, που χρόνια τώρα στάθηκε δίπλα στους αγώνες τους και συμπαραστάθηκε σε κάθε κινητοποίηση, προβάλλοντας τα προβλήματα από το "Ριζοσπάστη", τον "902", με κάθε μέσο.

Εκανε ερωτήσεις και αναφορές στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι τα Τρίκαλα δεν είχαν κομμουνιστή βουλευτή. Τις μέρες αυτές, που επισκεπτόμαστε βιοτεχνίες, καταστήματα κλπ., πολλοί επαγγελματίες και έμποροι μας λένε ότι θα ψηφίσουν φανερά ΚΚΕ, παρόλο που ιδεολογικά ανήκουν σε άλλα κόμματα.

Οι επαγγελματίες του Νομού Τρικάλων γνωρίζουν πολύ καλά ότι με ισχυρό ΚΚΕ και κομμουνιστή βουλευτή στα Τρίκαλα οι αγώνες τους μετά τις εκλογές θα έχουν επιτυχία, γιατί το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει σε κάθε κινητοποίηση, ενάντια σε όποια αντιλαϊκά μέτρα πάρει η αυριανή κυβέρνηση. Γνωρίζουν ακόμη ότι δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ανάπτυξη συμμαχίας και κοινής δράσης με όλα τα κοινωνικά στρώματα, που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή οικονομική πολιτική. Θα ψηφίσουν ΚΚΕ, για να έρθουν καλύτερες μέρες στην πατρίδα μας.

Σ. Λ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ