Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ ΠΡΟΣ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ
Να μη χαθεί ούτε μία ψήφος

Για τη διευκόλυνση των ετεροδημοτών η ΚΟΑ προετοίμασε μια σειρά δρομολογίων, που θα εκτελεστούν αύριο και μεθαύριο σ' ολόκληρη τη χώρα

Ούτε μία ψήφος ετεροδημοτών δεν πρέπει να πάει χαμένη σ' αυτή την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, υπογράμμισε στο "Ρ" ο Βασίλης Καλαματιανός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνος για τους ετεροδημότες. Ο ίδιος επισημαίνει την ιδιαίτερη συμβολή των ετεροδημοτών στη μάχη, που δίνει αυτές τις μέρες το ΚΚΕ, επιδιώκοντας την επαύριο των εκλογών, να καταστήσει το λαό, τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων, δυναμώνοντας, παράλληλα, τη φωνή του μέσα στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.Το ΚΚΕ, στα πλαίσια της αναγκαιότητας υπερψήφισης αυτής της προοπτικής, καλεί όλους τους ψηφοφόρους που δεν ψηφίζουν στον τόπο κατοικία τους, να υπερπηδήσουν οποιοδήποτε εμπόδιο και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.Από αυτή την άποψη πρέπει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι οι ψήφοι των ετεροδημοτών δεν κρίνουν μόνο την υπερκάλυψη του εκλογικού μέτρου σε μια σειρά νομούς της χώρας και επομένως την εκλογή κομμουνιστών βουλευτών. Κρίνουν, ταυτόχρονα, και το πανελλαδικό εκλογικό ποσοστό του Κόμματος και άρα τη συνολική κοινοβουλευτική του δύναμη.

Η ΚΟΑ, ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης, στις όποιες δυσχέρειες αντιμετωπίζουν οι ετεροδημότες και για τη διευκόλυνση των χιλιάδων ψηφοφόρων, που θα αναγκαστούν να ταξιδέψουν για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, μερίμνησε για την πραγματοποίηση μιας σειράς δρομολογίων με πούλμαν σ' ολόκληρη τη χώρα.

Αναλυτικά τα δρομολόγια έχουν ως εξής:

  • Παρασκευή 20/9/1996: 7 μ.μ. Ορεστειάδα, Ξάνθη - Κομοτηνή. 8 μ.μ. Φλάμπουρο, Λευκάδα. 10 μ.μ. Θεσσαλονίκη, Σέρρες - Νιγρίτα, Κέρκυρα, Αρτα - Γιάννενα, Ηγουμενίτσα.
  • Σάββατο 21/9/1996: 7 π.μ. Ζάκυνθος, Πύργος. 8 π.μ. Κεφαλλονιά, Πεντάλοφος - Αστακός, Αρτα - Γιάννενα. 8,30 π.μ. Κατερίνη, Βέροια, Νάουσα, Εδεσσα, Γιαννιτσά - Αριδέα, Γρεβενά, Καστοριά. 9 π.μ. Καρδίτσα, Τρίκαλα. 10 π.μ. Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Βόνιτσα - Μύτικα. 12 μεσημέρι Βόλος - Λάρισα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ