Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απόψε ντύνεται στα κόκκινα

Μετά το "σεισμό" της μεγάλης συγκέντρωσης του ΚΚΕ, στο Πεδίον του Αρεως της Αθήνας, ο λαός της Θεσσαλονίκης δίνει το δικό του μαχητικό "παρών" σήμερα στις 8.30 στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης, με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι επαγγελματοβιοτέχνες, οι νέες και οι νέοι αυτής της πόλης, που έχει δοκιμαστεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές της λιτότητας και της ανεργίας και έχει χορτάσει υποσχέσεις και εξαγγελίες, που ποτέ δεν υλοποιούνται, υψώνουν κι αυτοί με τη σειρά τους τη σημαία του αγώνα και της λαϊκής αντεπίθεσης και στέλνουν το δικό τους "όχι" στη συμπαιγνία του δικομματισμού και στα προεκλογικά πυροτεχνήματα των δορυφόρων του.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, στις 8.30 το βράδυ, στην πλατεία Αριστοτέλους, η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ θα αποστομώσει όλους εκείνους που θέλουν το λαό στη γωνία, υποταγμένο και άβουλο. Ολους εκείνους που προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες αυτής της χώρας πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, παρά ο δρόμος του εργασιακού μεσαίωνα της "Λευκής Βίβλου", ο δρόμος του Μάαστριχτ, με τα κλειστά εργοστάσια, την μαύρη εργασία, τις συντάξεις πείνας, την καταστροφή των μικρομεσαίων και της αγροτιάς και της υποτέλειας στα συμφέροντα των πολυεθνικών και του ΝΑΤΟ.

Να μη λείψει κανείς. Στις 7.30 μμ οι προσυγκεντρώσεις

Πριν από την συγκέντρωση, στις 7.30 μμ, έχουν προγραμματιστεί τρεις προσυγκεντρώσεις, στην πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου), στο Βαρδάρη και στο Συντριβάνι,οι οποίες με πορεία θα καταλήξουν στο χώρο της πλατείας Αριστοτέλους. Σχετικά με τη σημασία της συγκέντρωσης, αλλά και τη δουλιά που προηγήθηκε από τις οργανώσεις του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη, μίλησε στο "Ρ" ο υπεύθυνος της Εκλογικής Επιτροπής της ΚΟΘ και μέλος της ΚΕ του Κόμματος Χρήστος Κόφφας:

"Η συγκέντρωση αυτή είναι η κορύφωση μιας πολύπλευρης δραστηριοποίησης του Κόμματος και θα εκφράσει, με τον όγκο της, το μεγάλο άνοιγμα της Οργάνωσης την περίοδο που πέρασε.

Πραγματοποιήσαμε πάνω από 50 συγκεντρώσεις στις γειτονιές της πόλης και τα χωριά του νομού. Περισσότερες από 200 περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, υπηρεσίες, νοσοκομεία, ΚΑΠΗ και δεκάδες συσκέψεις, με γυναικείες οργανώσεις, συνταξιούχους, αντιστασιακούς και παλιννοστούντες. Η σημερινή συγκέντρωση με την ποιότητά της θα εκφράσει τη θετική ανταπόκριση που βρήκε η πολιτική του Κόμματος σ' όλο αυτό το κόσμο. Αισιοδοξούμε για ένα καλό αποτέλεσμα, επιμένουμε στη δουλιά άτομο το άτομο, για να εκφραστεί αυτή η συμπάθεια στην κάλπη.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους, μαζί με όσους κουβεντιάσαμε αυτό το διάστημα, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, για να δώσουμε μέσα απ' αυτήν το μήνυμα της συσπείρωσης, της αντίστασης και της αντεπίθεσης στα σχέδια του δικομματισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ