Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιατί "αντεπίθεση με το ΚΚΕ"

Της Μαρίκας ΘΩΜΑΔΑΚΗ*

Μπαίνουμε στη μάχη όχι για να αμυνθούμε, αλλά για να πολεμήσουμε τη φθορά και τη διαφθορά.

Η εξέλιξη της πολιτικής μας υπόστασης επιβάλλει τη στράτευσή μας στον αγώνα με σύνθημα την αντεπίθεση ενάντια στη βίωση του ζην επικινδύνως, σε μια πολιτεία που αναγκάζει τον πολίτη να εξευτελίζεται μέρα με τη μέρα.

Προσπαθούμε να προβάλλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, το ιδανικό του σεβασμού στον εαυτό μας και στο συνάνθρωπο, δείχνοντας ότι ο πολιτικός λόγος μπορεί και έχει χρέος να είναι ηθικός και υφολογικά ανυψωμένος.

Το σύνθημα "αντεπίθεση με το ΚΚΕ" μάς υποχρεώνει να φανούμε γενναίοι στις αποφάσεις μας, αρνούμενοι την προοπτική της δήθεν ευημερίας.

Θα αντισταθούμε όλοι μαζί στις υστερόβουλες προτάσεις του κατεστημένου πολιτικού λόγου, που υπηρετεί το κεφάλαιο και ξένα κέντρα λήψεως αποφάσεων. Η φιλοσοφία της αντεπίθεσης με το ΚΚΕ εκπορεύεται από το λαό και στοιχειοθετεί στέρεη βάση αγώνων που περιμένουν δικαίωση. Γιατί η στράτευση του συνειδητοποιημένου πολίτη ξεκινά από άρρηκτους δεσμούς διατομικότητας και πλατιάς λαϊκής αλληλεγγύης.

"Αντεπίθεση με το ΚΚΕ" σημαίνει μια Ελλάδα που προγραμματίζει το μέλλον της και, με διαρκή αγωνιστική επαγρύπνηση, υλοποιεί τους στόχους της.

Η υποτέλεια, στην οποία έχουμε οδηγηθεί με ύπουλο τρόπο από εκείνους που ξέχασαν και προσπαθούν να υποδουλώσουν τη μνήμη του λαού, η συρρίκνωση των θεσμών, που προσβάλλει τη συνείδηση του πολίτη και προπηλακίζει τη συλλογική εμπειρία, σχηματίζουν την εικόνα της πολιτικής και κοινωνικής παρακμής.

Η οικονομική αθλιότητα, που εκφράζει η πολιτική της χρόνιας λιτότητας, αποσκοπεί στο να οδηγήσει όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στον προθάλαμο της απελπισίας και της μοιρολατρίας.

Η ανεργία μαστίζει τη νεολαία, ενώ οι υπεύθυνοι επιδιώκουν να πλάσουν νέους ανθρώπους, ικανούς μόνο να επιτελούν πολλαπλά "ζάπινγκ" στην κοινωνική οθόνη, περιμένοντας μάταια την εμφάνιση κάποιας παρηγορητικής φιγούρας.

Αυτή την ώρα δε φαίνεται τίποτα που θα μπορούσε να διασφαλίσει συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης για τους εργαζόμενους. Καταστήματα, εργοστάσια, κάθε λογής επιχειρήσεις πλήττονται και κλείνουν τις πόρτες τους κατάμουτρα στο εργατικό δυναμικό.

Τα αποτελέσματα της αντιπαραγωγικής πολιτικής, που εδώ και χρόνια αποφασίζει και διατάζει υποταγή, "ωχαδελφισμό", σκύψιμο της μέσης, δηλαδή αποδόμηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, γονάτισαν το λαό, τη στιγμή που ξεπουλιέται ασύστολα η Ελλάδα στο όνομα της "Λευκής Βίβλου".

Ποια πολιτική είναι σε θέση να εξασφαλίσει τι; Καμία από όσες έκαναν μέχρι τώρα αισθητή την παρουσία τους, είτε ως ελαφρώς καπιταλιστικές και δήθεν φιλελεύθερες είτε ως ψευδοσοσιαλιστικές, με τάσεις άκρατητης φλυαρίας, που εκφυλίζεται και πέφτει στο κενό της έρημης χώρας, που προσπαθούν να δημιουργήσουν αργά και σταθερά.

Το ΚΚΕ δε ζητιανεύει ψήφο, καλεί τους συνανθρώπους να γίνουν συναγωνιστές στην υπόθεση της υπεράσπισης της ανθρωπιάς, στην υπόθεση της μάχης, για να ξαναβρεί ο λαός τη χαμένη του ταυτότητα.

"Αντεπίθεση με το ΚΚΕ" σημαίνει επιστροφή στους ξεχασμένους αγώνες, στον παλμό της δίκαιης πάλης για την κατάκτηση του δικαιώματος στη δουλιά, στη μάθηση και στην πνευματική δημιουργία.

Το υπάρχον πολιτικό σκηνικό αναγκάζει πολλούς υποψήφιους βουλευτές να μετατρέπονται σε κόλακες σκοτεινών οικονομικών παραγόντων, εξευτελιζόμενοι στα μάτια όχι μόνο του λαού, αλλά και τα δικά τους. Η οικονομική τους εξάρτηση από τους παράγοντες αυτούς τούς μεταβάλλει, στην ουσία, σε άβουλες, ανήμπορες και άναυδες μαριονέτες.

Οι στρατευμένοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ - και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά - δεν έχουν να λογοδοτήσουν πουθενά παρά μόνο στο λαό, που τον αναγνωρίζουν στην πράξη, και όχι μόνο στα λόγια, κυρίαρχο.

* Η Μαρίκα Θωμαδάκη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, και μέλος του ΔΣ του ΚΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ