Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δηλώσεις στήριξης

Σωτήρης Γρηγοριάδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

πρ. δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος του Δήμου Νίκαιας

Από μικρό παιδί στη βιοπάλη κατάφερα να συνειδητοποιήσω το δίκιο και το άδικο αυτής της κοινωνίας της εκμεταλλευτικής. Αργότερα ξεχώρισα ότι ο μόνος χώρος που μπορεί να βοηθήσει τους αδύνατους, είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, μόνη διέξοδος ο κομμουνισμός. Ετσι πάντοτε και σήμερα και αύριο, ακριβώς επειδή ο κομμουνισμός ως θεωρία και πράξη δεν πεθαίνει, συνεχίζω να ψηφίζω το κόμμα που εκφράζει τη θεωρία και την πράξη αυτή.

Αγγελική Μελά - Ψαρρού

Γιατρός

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, συναισθηματικά φορτισμένη με το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας μας, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω την άποψή μου μέσα από τις γραμμές του "Ριζοσπάστη".

Ο Ελληνας πολίτης καλείται να δώσει το "παρών" με την ψήφο του. Πρέπει όμως να δει τα πράγματα σύμφωνα με τις αληθινές τους διαστάσεις. Η ψήφος του πρέπει να εκφράζει τη διαμαρτυρία του και την άρνησή του να υποταχτεί και να συμβιβαστεί με την ανεργία, τη μακροχρόνια λιτότητα, την υποβάθμιση στον τομέα της υγείας, την εξαθλίωση στο χώρο της παιδείας, το γενικό μαρασμό που ως απότοκο έχει την ανασφάλεια του εργάτη, του μισθωτού, του συνταξιούχου.

Εφτασε πλέον η στιγμή που ο λαός πρέπει να περάσει συνειδητά στην αντεπίθεση. Πρέπει να ανατρέψει την εικόνα του δικομματισμού, να αναδιαμορφώσει το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.

Δηλώνω υπεύθυνα ότι στηρίζω το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με όλη τη δύναμή μου, για να νιώθω κι εγώ προσωπικά δυνατότερη και υπευθυνότερη και την επομένη των εκλογών.

Φτάνει πια! Αντεπίθεση στην επίθεση.

Τάκης Παπανικολάου

Δικηγόρος

Οι βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου 1996 έχουν ιδιαίτερη σημασία για την πορεία της χώρας μας, λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζει, μέσα μάλιστα σε πολύπλοκη διεθνή κατάσταση, με κυρίαρχο στοιχείο την προσπάθεια επικράτησης της "νέας τάξης πραγμάτων". Το ΚΚΕ, εκφραστής μιας άλλης πολιτικής, αλλά και με πολυετείς, συνεχείς, συνεπείς και ηρωικούς αγώνες για τα λαϊκά συμφέροντα και την ειρήνη, με ισχυρή παρουσία και στη Βουλή θα συντελέσει θετικά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μας αυτών.

Θανάσης Σαραφίδης

Πολιτικός μηχανικός

Σήμερα, που το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων μειώνεται, οι κατακτήσεις καταπατούνται, το περιβάλλον που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας καταστρέφεται, που σαν κυρίαρχη ιδεολογία πλασάρεται ο ατομικισμός, το βόλεμα και ο εφησυχασμός... Σήμερα επιβάλλεται η ανάπτυξη νέων αγώνων και αντιστάσεων του λαού μας. Το ΚΚΕ με τους μακροχρόνιους αγώνες του έχει αποδείξει ότι είναι η κύρια δύναμη αντίστασης και πάλης του ελληνικού λαού. Γι' αυτό ανάγκη είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση της φωνής του μέσα κι έξω απ' τη Βουλή.

Σοφία Ζεμπέκογλου

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Νίκαιας

Ψηφίζω ΚΚΕ γιατί ξέρω τους κομμουνιστές. Εχω ζήσει τους αγώνες τους, τη στάση τους, τη συμπεριφορά τους. Το παράδειγμα και μόνο, εδώ στην Κοκκινιά, της πρώην δημάρχου και υποψήφιας σήμερα του Κόμματος, της Β. Νικολαϊδου, αρκεί για να εξηγήσει τους λόγους της επιλογής μου. Η πορεία της στη δημοτική αρχή, οι αγώνες της για τα δημοτικά πράγματα, το καλύτερο αύριο της πόλης, η στάση της σήμερα από τις επάλξεις της δημοτικής παράταξης της "Δημοκρατικής Ενότητας" στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν αφήνουν περιθώρια δεύτερης σκέψης. Μπορεί να έχω ένα σωρό διαφωνίες, αλλά ξέρω τους κομμουνιστές...

Γιώργος Πάτρωνας

Οδοντίατρος

Ψηφίζουμε ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ εκπροσωπεί τους αγώνες και τις ελπίδες του λαού, την εργατική τάξη, το ήθος, τη δικαιοσύνη. Γιατί τα άλλα κόμματα ζητούν την ψήφο μας, είτε για να ενισχύσουν τον δικομματισμό, είτε για να στηρίξουν κάποια κυβέρνηση. Γιατί χρόνια είναι το κόμμα που αγωνίζεται με συνέπεια για εθνική ανεξαρτησία, για κοινωνική δικαιοσύνη. Γιατί είναι το κόμμα που τα μέλη του έχουν ποτίσει τα ξερονήσια και τους τόπους των βασανιστηρίων με αίμα. Γιατί υπήρξε ο κορμός της Εθνικής Αντίστασης. Τέλος, γιατί δικαιώνεται στις θέσεις "έξω από το ΝΑΤΟ", "έξω από την ΕΟΚ", "όχι στο Μάαστριχτ".

Δημήτρης Λιάτσος

Λογοτέχνης

Σαν παλιός ΕΠΟΝίτης, στα χρόνια της σκλαβιάς, δεν μπορούσα παρά να πάρω θέση ξεκάθαρη γιατί πρέπει να ψηφίσω ΚΚΕ.

Ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός του κ. Σημίτη έχει κινητοποιηθεί για να χτυπηθεί το ΚΚΕ, το πιο θαρραλέο κόμμα του ελληνικού λαού, που σέρνει μαζί του μια τρισένδοξη ιστορία που άλλα κόμματα δεν έχουν.

Οι οπαδοί του ΚΚΕ δεν έσκυψαν το κεφάλι στους Γερμανοϊταλούς κατακτητές, το ΚΚΕ τους πολέμησε στα βουνά και τις πόλεις δημιουργώντας τη θρυλική Εθνική Αντίσταση.

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην πατρίδα μου την Κοκκινιά, που πριν 52 χρόνια στο μπλόκο, εκατοντάδες πατριώτες και πατριώτισσες εκτελέστηκαν και άλλοι σύρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της ναζιστικής Γερμανίας χωρίς να γυρίσουν στην πατρίδα.

Στους κοινωνικούς αγώνες οι κομμουνιστές είναι πρωτοπόροι για ψωμί, δουλιά, ελευθερία και παιδεία.

Απευθύνομαι ιδιαίτερα σε εκείνους που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα καθαρό αστικό κόμμα σαν τη ΝΔ, την ΠΟΛ.ΑΝ. και τους άλλους.

Το μόνο Κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης είναι το ΚΚΕ.

Γι' αυτό καλώ όλους τους παλιούς συναγωνιστές μου, που παρασύρθηκαν και ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, αυτή τη φορά να ψηφίσουν το ΚΚΕ, το κόμμα που 78 χρόνια αγωνίζεται συνειδητά για τα συμφέροντα τις εργατοϋπαλληλικής τάξης.

Ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει αντίσταση στην άρχουσα τάξη και τα τσιράκια της. Είμαι υπερήφανος που άλλη μια φορά θα ψηφίσω ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ