Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
Να συγκροτηθεί Ενιαίος Φορέας Λιπασματοβιομηχανίας

Η κατάσταση της Λιπασματοβιομηχανίας, παραστατική φωτογραφία της γενικής αποσάθρωσης της παραγωγικής βάσης της χώρας από την πολιτική του δικομματισμού, αποτέλεσε το κεντρικό σημείο συζήτησης κατά τη συνάντηση χτες το μεσημέρι των εργαζομένων στο εργοστάσιο Λιπασμάτων της Δραπετσώνας, με τους υποψηφίους βουλευτές με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, Γερ. Αραβανή,Ε. Παπαδοπούλου και Γ. Μανουσογιαννάκη.

Οι εργαζόμενοι στη μονάδα, που μόνιμα τα τελευταία χρόνια βλέπουν το εργοστάσιο να συρρικνώνεται, υπονομευόμενο από την τράπεζα που το διαχειρίζεται και την πολιτική των τελευταίων κυβερνήσεων, είναι πάλι θορυβημένοι, μετά τη νέα επιχείρηση "εθελούσιας εξόδου" εργαζομένων που βρίσκεται τελευταία σε εξέλιξη.

"Πρόκειται ουσιαστικά για εξαναγκασμό σε αποχώρηση, για πραγματική απόλυση και είναι σωρός οι καταγγελίες των συναδέλφων", τόνισαν μέλη του σωματείου και εργαζόμενοι στα Λιπάσματα, σημειώνοντας ότι την ίδια ώρα προσλαμβάνονται εργολάβοι για να αναλάβουν όσες δουλιές δεν μπορούν να γίνουν, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού. Προβλήματα μάλιστα παρουσιάστηκαν με εργολάβους, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχαν οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα, ανασφάλιστους αλλοδαπούς.

"Το ζήτημα, σημείωσε ο Γερ. Αραβανής, είναι να δούμε τι έχουμε μπροστά μας. Κλαδική πολιτική για το λίπασμα δε σκοπεύει να εφαρμόσει η κυβέρνηση. Και η κυβέρνηση που θα προκύψει τη Δευτέρα στο ίδιο πλαίσιο θα κινηθεί. Είναι δεδομένη η επιδείνωση των προβλημάτων των εργαζομένων και της χώρας και βέβαια δε θα γίνεται τίποτε διαφορετικό και στην περίπτωση της Λιπασματοβιομηχανίας".

"Χρειάζεται, για να γίνει κάτι, η καταψήφιση των δύο μεγάλων κομμάτων. Πρέπει να τιμωρηθούν για την πολιτική τους. Παράλληλα όμως χρειάζεται και η υπερψήφιση του ΚΚΕ. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει, παρασυρμένοι απ' τη μεθοδευμένη φιλολογία, να τσουβαλιάζουμε τα τέσσερα κόμματα. Δεν είναι ίδια. Ο ελληνικός λαός έχει εμπειρία όλων των κομμάτων και της πολιτικής που ακολούθησαν. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν ούτε και για όσους εμφανίζονται, θεωρητικά, για πρώτη φορά. Συμμετείχαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, των οποίων μάλιστα την πολιτική δεν έχουν απορρίψει. Αλλωστε, με εξαίρεση το ΚΚΕ, ταυτίζονται μεταξύ τους στην κορυφαία επιλογή που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση και θα φέρει ακόμα χειρότερες μέρες, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την τήρηση του προγράμματος σύγκλισης".

"Απέναντι σ' όλα αυτά, κατέληξε ο υποψήφιος βουλευτής, χρειάζεται να συγκροτηθεί ένας ισχυρός πόλος που θα τους αντιπαρατεθεί και αυτό μπορεί να συμβεί με καλύτερες προϋποθέσεις με ένα εντός και εκτός Βουλής ενισχυμένο ΚΚΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ