Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ
Απάτη κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση

Με ρεσιτάλ απάτης επιχειρεί ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και υποψήφιος στη Β Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Κ. Λαλιώτης, να παραπλανήσει τους Πειραιώτες και τους κατοίκους ιδιαίτερα του Περάματος, για να υποκλέψει τις ψήφους τους την Κυριακή.

Δε διστάζει ούτε μπροστά στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, εκδίδοντας προεκλογικά δίπτυχα, χωρίς τη δική του "υπογραφή", αλλά με εκείνη του υπουργείου του οποίου προϊσταται. Παρακάμπτει έτσι και τους περιορισμούς για το... όριο δαπανών, ανά υποψήφιο βουλευτή. Μ' ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια.

Η τακτική του αυτή είναι γνωστή από παλιότερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα εκατοντάδες εκατομμύρια που έχει υποσχεθεί για την ανάπτυξη και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, τα μόνα που έχουν δαπανηθεί, όπως σημειώνουν τοπικοί παράγοντες, είναι απ' τον ίδιο για τη διαφημιστική προβολή των δις και τρις εξαγγελλόμενων έργων. Οι ελάχιστες κατά δήμο εξαιρέσεις απλώς επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Τώρα, τρεις μέρες πριν τις εκλογές το κακό παράγινε. Και η κοροϊδία ξεπέρασε κάθε όριο. Αποτυπώματα του έργου Λαλιώτη βρήκαμε την Κυριακή που πέρασε, σε μια απ' τις πιο χαρακτηριστικές ίσως περιοχές απ' όσες έχει "περιποιηθεί". Το Ανω Πέραμα μετράει τις ανοιχτές πληγές του, αλλά για τον υπουργό είναι όλες θεραπευμένες...

Ο ίδιος, βέβαια, δεν πέρασε από εκεί. Εστειλε, όμως, κάτι δικούς του με τα δίπτυχα, που λέγαμε, να δείξουν στους κατοίκους την περιοχή τους. Γιατί μόνο στα φυλλάδια μπορούν να τη δουν, αν κοιτάξουν γύρω τους δε θα δουν τίποτα. Στα περίφημα δίπτυχα, λοιπόν, ανακοινώνεται ότι για την υλοποίηση των έργων τοπικής σημασίας που πραγματοποιούνται στο Πέραμα έχουν ήδη διατεθεί 1.200.000.000 δραχμές από τα 6 δισεκατομμύρια του συνολικού προϋπολογισμού! Η αλήθεια είναι ότι μόνο 90 εκατομμύρια έχουν διατεθεί ως σήμερα κι αυτά μετά από χίλιους κόπους και αγώνες του Δήμου Περάματος, αλλά τι σημασία έχει...

Τα μνημειώδη ψεύδη

Από κει και κάτω δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά ωραία ψέματα. Σωρός έργων που πραγματοποιούνται,μεταξύ άλλων ο "δεύτερος δρόμος Περάματος", απαλλοτριώσεις, αναπλάσεις και η "κατασκευή τμήματος της οδού Κολοκοτρώνη και Σουφλίου στο Ανω Πέραμα". Δεύτερος δρόμος υπάρχει, αλλά μόνο στα όνειρα των Περαμιωτών, που αναζητούν χρόνια μια εναλλακτική διέξοδο κινδύνου μπροστά στον εφιάλτη των καζανιών. Οσο για την οδό Κολοκοτρώνη, εμείς περπατήσαμε την περασμένη Κυριακή ένα κακοτράχαλο "δρόμο", στον οποίο κανένα έργο δεν κατασκευάζεται. Τον ίδιο "δρόμο" περπατούν καθημερινά και οι κάτοικοι του Ανω Περάματος.

Στο ίδιο δίπτυχο έχει επιλυθεί και το θέμα των αυθαιρέτων της περιοχής, αφού "κατατέθηκε τροπολογία για το Οικιστικό που θα ψηφιστεί στην επόμενη Βουλή". Η περίφημη τροπολογία - ρύθμιση ζωής για 1.500 οικογένειες του Ανω Περάματος - όχι μόνο δεν έχει ακόμη κατατεθεί, αλλά την κρατάει στο συρτάρι του έτοιμη ο υπουργός εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο. Από τότε του την έχει παραδώσει έτοιμη ο δήμαρχος Περάματος Γ. Πατσιλινάκος με τον βουλευτή Β Πειραιά του ΚΚΕ Γερ. Αραβανή.

Μάλιστα, επειδή ο υπουργός διαρκώς υποσχόταν και μετά παρέπεμπε στις ελληνικές καλένδες το θέμα, είχε αναγκαστεί ο Δήμος να βγάλει απ' το ταμείο του 3 εκατομμύρια δραχμές και να αναθέσει σε ειδικό τη σύνταξη της τροπολογίας. Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ δε θα τη συνέτασσαν ποτέ. Αλλά τώρα κι αυτό ως έργο... Λαλιώτη παρουσιάζεται. Αρκούν τα πρακτικά της Βουλής και οι σχετικές ερωτήσεις, που έχει καταθέσει ο βουλευτής Β Πειραιά του ΚΚΕ Γερ. Αραβανής όλο αυτό τον καιρό για να αποδείξουν το ψεύδος. Και ταιριάζει γάντι το πανό του Κ. Λαλιώτη σ' ένα μπαλκόνι των αυθαιρέτων. "Δύναμη συνέπειας, συνέχειας και προοπτικής"... στην εγκατάλειψη.

Ανάλογο έργο επικαλείται σε άλλα σημεία του φυλλαδίου για τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τη μετεγκατάσταση των εταιριών πετρελαιοειδών και ένα σωρό άλλα, προσπαθώντας να οικειοποιηθεί ό,τι κατέκτησαν με τους αγώνες και το αίμα τους οι μεταλλεργάτες και ο λαός του Περάματος.

Είναι απλώς βλαχοδήμαρχος, "Μαυρογιαλούρος" ή αδίστακτος ψεύτης;

Γεράσιμος ΤΡΥΦΩΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ