Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ... μεγάλο τους τσίρκο

Είναι γνωστή η τακτική τους κάθε προεκλογική περίοδο. Αλλά το πανηγύρι στον Πειραιά έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Για τι να πρωτοπείς... Η αναίδεια, η κοροϊδία, το θράσος, η αμνησία είναι λέξεις που αποδεικνύονται λίγες, για να περιγράψουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει.

Ο ένας, άλλοτε υπουργός του ΠΑΣΟΚ, με επιστολή του στον προσφυγικό πληθυσμό ή καλύτερα στους πρόσφυγες ψηφοφόρους της Β Πειραιά, πλειοδοτεί σε πατριδοκαπηλία, καλώντας τους "να κάνουμε πίστη ολόκληρου του ελληνισμού την κραυγή μας, μια κραυγή που έρχεται μέσα από τα φαράγγια της Ανατολίας, τη μνήμη των άταφων νεκρών μας: όχι πια άλλες χαμένες πατρίδες".

Ελεος! Τι θα λέτε αύριο, όταν η κυβέρνηση σας - αν είναι κυβέρνηση - συναινέσει στην επικυριαρχία των Αμερικανο-ΝΑΤΟικών στο Αιγαίο και την Κύπρο, στον επερχόμενο διαμελισμό του πρώτου και τη διχοτόμηση της δεύτερης. Πώς τα λέτε και τώρα, όταν ο ίδιος ο υπουργός των Εξωτερικών, της Ελλάδας και όχι των ΗΠΑ, επανέφερε, μέσω του αμερικανού CNN, το παλιό σχέδιο των Αμερικανών για μετατροπή της Κύπρου σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο τους.

***

Ο άλλος, πρώην υφυπουργός, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Κατόρθωσε με τα 10.000.000 περίπου, που είναι το όριο δαπανών ανά βουλευτή στη Β Πειραιά, να εκδώσει διαφημιστικό φυλλάδιο 16 έγχρωμων ιλουστρασιόν σελίδων μεγάλου μεγέθους. Προφανώς, με αυτά τα χρήματα θα πληρώνει και ενοίκια και αίθουσες και εγκαταστάσεις και μεγάφωνα και ραδιοφωνικά μηνύματα και... Αν είναι να εκλεγεί, ας φάει και ένα πρόστιμο. Το πολύ πολύ, να πληρώσει τη διαφορά και καθάρισε. Αλλά θα πει, καλύτερα, ότι του έκαναν τα έξοδα άλλοι. Κι ας ακούγεται για κάποιους συνυποψηφίους του, από το ίδιο κόμμα στην ίδια περιφέρεια, ότι τα ενοίκια που πληρώνουν στα αμέτρητα εκλογικά κέντρα που έστησαν δεν τα έχουν εξασφαλίσει με τον πλέον κρυστάλλινο τρόπο!

***

Ο τρίτος, υποψήφιος στην Α Πειραιά του ίδιου κόμματος και δημοτικός σύμβουλος, μεταξύ άλλων, εμφανίζεται ως ο αναμορφωτής της πόλης. Αν πιστέψουμε τις πληροφορίες που εμφανίζονται στην οθόνη του ηλεκτρονικού δικτύου που έστησε έξω από το εκλογικό του κέντρο, έχει φτιάξει τα πάντα. Εχει αλλάξει την εικόνα του Πειραιά. Μέχρι το σύστημα υγείας και το λιμάνι (;) δικά του έργα είναι. Ο,τι ζητάει η ψυχή σου συγκεντρώνεται σ' αυτή την οθόνη. Για να τα βρείτε και στην πόλη θα χρειαστείτε πολύ και ...μάταιο ψάξιμο. Ψάξτε καλύτερα ό,τι υπήρχε και τώρα λείπει!

***

Ο τελευταίος, υποψήφιος του "Συνασπισμού" αυτός, ζητά προφανώς την ψήφο των εργατών του Πειραιά. Αποσιωπώντας ότι είναι ο ίδιος άνθρωπος που καλούσε πρόσφατα από τις στήλες της "Αυγής" τους νοικοκυραίους να πλακώσουν στο ξύλο και να πετάξουν στη θάλασσα τους άθλιους ναυτεργάτες που δεν άφηναν το άκακο "Μάρκο Πόλο", το πειρατικό που έσπασε το καμποτάζ, να αράξει στο λιμάνι. Και για να μην έχει κανείς απορίες για το τι σημαίνει "Συνασπισμός", ο υποψήφιός του αυτοπροβάλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως η ...κεντροαριστερή εκσυγχρονιστική φωνή στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι κεντροαριστερός εκσυγχρονισμός σημαίνει να πετάς στη θάλασσα τους ναυτεργάτες αγωνιστές. Είναι αλήθεια ότι ακριβώς για το σχόλιό σας αυτό, σας συμπεριέλαβαν στο ψηφοδέλτιο;

***

Δεν μας εκπλήσσουν όλα αυτά. Είναι, όμως, αποκαλυπτικά του ύφους και του ήθους των κομμάτων των εν λόγω πολιτευτών και σας τα μεταφέρουμε για να ...φυλάτε τα ρούχα σας την ερχόμενη Κυριακή.

Γ. ΤΡ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ