Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΙΛΚΙΣ
Σπίτι το σπίτι για κομμουνιστή βουλευτή

Ολες οι ενδείξεις της προεκλογικής περιόδου φανερώνουν πως το ΚΚΕ θα ενισχυθεί σοβαρά σε τούτες τις εκλογές και η προοπτική για κομμουνιστή βουλευτή στην περιοχή είναι ορατή...

Μεγάλη μερίδα των κτηνοτρόφων του Κιλκίς δηλώνει πως θα ψηφίσει τον εκπρόσωπό της, τον κτηνοτρόφο Γιώργο Σοφιανίδη, υποψήφιο του ΚΚΕ και αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων. Το καφενείο στο χωριό του το Μεταλλικό, λειτουργεί λες και είναι δικό του εκλογικό κέντρο. Μάλιστα ο Συνεταιρισμός των Κτηνοτρόφων θέλει έστω και τις τελευταίες μέρες να προβάλει με δικά του έξοδα στις τοπικές εφημερίδες την υποψηφιότητα του Γ. Σοφιανίδη. Συνολικά όμως οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο Νομό Κιλκίς χαίρουν της γενικότερης εκτίμησης του λαού. Θεωρούν δικά τους παιδιά, ανθρώπους του λαού που ζουν κάθε μέρα τα ίδια προβλήματα καιέχουν τις ίδιες αγωνίες, τον εργάτη υποψήφιο Τηλέμαχο Γαβριηλίδη,τον άλλο κτηνοτρόφο Γιώργο Φρονιμόπουλο και τον φαρμακοποιό Κώστα Χαλίτσιο.

Ο Γραμματέας της ΝΕ Κιλκίς του ΚΚΕ Κώστας Πινέλης εκφράζει την αισιοδοξία του πως το Κιλκίς τελικά θα στείλει κομμουνιστή βουλευτή στη Βουλή. "Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με την πολιτική που εφαρμόζεται σε βάρος του. Ζει κάθε μέρα τις επιπτώσεις από τις αποφάσεις της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ. Πολλές φορές μάλιστα μας βεβαιώνουν οι ίδιοι οι βαμβακοπαραγωγοί και οι σιτοπαραγωγοί πως η κατάσταση με τις τιμές στα προϊόντα τους και γενικά στο εισόδημά τους είναι ακόμη χειρότερη απ' όσο την περιγράφαμε". Στο ερώτημα πώς θα βαδίσουν από σήμερα μέχρι την Κυριακή οι κομμουνιστές στο νομό, είπε: " Μπήκαμε πλέον στη μάχη της ψήφου, θα γυρίσουμε και πάλι τα χωριά και τις συνοικίες, σπίτι, σπίτι. Θα προσπαθήσουμε να μην πάει ούτε μία ψήφος χαμένη ".

Ανησυχούν...

Η εικόνα πως οι υποψήφιοι των άλλων κομμάτων δεν μπορούν να κάνουν συγκεντρώσεις στα χωριά, δεν είναι πλαστή. Οι κτηνοτρόφοι που έχυναν το γάλα τους στους δρόμους διεκδικώντας καλύτερες τιμές, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα πάνε να ακούσουν τους υποψήφιους του ΚΚΕ, του μόνου κόμματος που στάθηκε συμπαραστάτης στον αγώνα τους και πάλεψε ενάντια στις αντιαγροτικές αποφάσεις. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ χτες ψήφισαν είτε ΠΑΣΟΚ είτε ΝΔ, σήμερα αρνούνται να ακούσουν και πάλι "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" των πολιτευτών που όλο το χρόνο ήταν μακριά από τα προβλήματά τους. "Πραγματικά τους απομονώνουν" λέει ο Γ. Σοφιανίδης και συμπληρώνει: "Χωρίς υπερβολές είμαστε οι μόνοι με τους οποίους κάθονται να συζητήσουν. Ελπίζω πως αυτό θα εκφραστεί και σε ψήφους τελικά".

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στο Νομό Κιλκίς Τηλέμαχος Γαβριηλίδης υπογραμμίζει: "εκείνο που είναι βέβαιο είναι πως ούτε ένας από τους ανθρώπους που ήρθαμε σε επαφή - και είναι πάρα πολλοί - δε διαφωνεί με τις θέσεις του κόμματός μας. Ανησυχούν για το τι θα γίνει αύριο. Ανησυχούν για την αδιέξοδη κατάσταση στην αγροτική οικονομία, για τους νέους που δεν έχουν δουλιά και φεύγουν από τον τόπο τους. Γνωρίζουν ότι μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει νέα πιο άγρια αντιλαϊκή επίθεση ". Δεν κρύβει και την ανησυχία του όμως για τις τελευταίες μέρες που απομένουν ως τις εκλογές. "Φοβόμαστε πως θα αρχίσει και πάλι η τακτική του εκβιασμού προκειμένου να εγκλωβίσουν πολιτικά τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους τους τα δύο μεγάλα κόμματα. Εμείς καλούμε τον λαό του Κιλκίς να μείνει σταθερός στα βήματα που έκανε το τελευταίο διάστημα και αυτός ο προβληματισμός του, η αγανάκτηση και η διαμαρτυρία του να εκφραστούν με την ψήφο στο ΚΚΕ ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ