Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Η ψήφος να είναι κόκκινη

Η νέα ΚΑΠ και οι αντιλαϊκές πολιτικές έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τους αγρότες και τους εργαζόμενους που διαπιστώνουν την κοροϊδία από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, σε αντίθεση με το ΚΚΕ που έγκαιρα προειδοποίησε για τις αρνητικές εξελίξεις

Στο Νομό Πιερίας, όπου οι βιοτεχνίες κλείνουν για να μεταφερθούν σε άλλες χώρες με πιο φτηνό εργατικό κόστος, εκεί που ο τουρισμός πλήγηκε σημαντικά εξαιτίας του δήθεν "πατριωτισμού" των κυβερνήσεων και του εμπάργκο που εφάρμοσαν, στον τόπο όπου οι αγρότες βλέπουν την αγροτική παραγωγή τους να χτυπιέται ανελέητα με τις "φιλολαϊκές" ποσοστώσεις και τις εξευτελιστικές τιμές, φαίνεται πως δεν πιάνουν, όπως πριν, τα μεγάλα λόγια και οι ανέξοδες υποσχέσεις. Οι εκσυγχρονιστικές φανφάρες βρίσκουν κλειστές ολοένα και περισσότερες πόρτες.

Η ενίσχυση του ΚΚΕ και η αύξηση της εκλογικής του δύναμης θεωρείται βέβαιη κι εδώ. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δηλώνουν πως "ξύπνησαν πια". Βλέπουν τις τιμές στον καπνό, που στη Βορειοδυτική Πιερία είναι μονοκαλλιέργεια, να κατρακυλούν συνέχεια, τις ποσοστώσεις να τους δένουν τα χέρια και οι νέοι να αποκλείονται από τις καλλιέργειες. Αλλά και στα χωριά που οι αγρότες στράφηκαν στη βαμβακοκαλλιέργεια, η φτώχεια άρχισε να εμφανίζεται. Οπως λέει ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στο Νομό Πιερίας, Σάββας Σιδηρόπουλος,"ήδη ξέρουν ότι θα πάρουν 50 δραχμές λιγότερο από πέρσι στο κιλό ενώ, αντίστοιχα, τα καλλιεργητικά έξοδα αυξήθηκαν. Οι μηλοπαραγωγοί αγωνιούν αν θα αποζημιωθούν για τη ζημιά που έπαθε η παραγωγή τους, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες μέρες. Ολα σχεδόν τα μήλα έπεσαν από τα δέντρα και, σιγά σιγά, οδεύουν για τις χωματερές. Αυτοί οι άνθρωποι του μόχθου, βλέπουν να ξεκαθαρίζει το τοπίο και συμφωνούν πως το πρόγραμμα σύγκλισης, η αναθεωρημένη ΚΑΠ και η ΓΚΑΤΤ, που τα άλλα κόμματα έχουν σαν ευαγγέλιο, μόνο για το καλό του λαού δεν είναι".

Ρωτήσαμε τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ να μας πει, για τα άλλα μικρότερα κόμματα ο κόσμος τι λέει; "Δείχνει να συμφωνεί όταν του λέμε πως μπορεί τα κόμματα να είναι 6 αλλά οι πολιτικές είναι δύο. Οταν λέει πως όλοι είναι το ίδιο, ξεχωρίζει το Κόμμα μας και αναγνωρίζει ότι σταθήκαμε αταλάντευτα στο πλευρό του, σε κάθε αγώνα μικρό ή μεγαλύτερο".

Τώρα τι απομένει; "Μα η μάχη, για να εκφραστεί η αγανάκτηση του κόσμου σε κατεύθυνση τέτοια που να πιάσει τόπο. Η μάχη, ώστε η ψήφος τους να πέσει κόκκινη στην κάλπη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ